Agger i fint selskab? Her er Brøndbys sorte bog

Hvis Fodboldens disciplinærinstans vælger at straffe Daniel Agger for albuesvinget på FCK's Mathias 'Zanka' Jørgensen, kommer Brøndby-stjernen i fint selskab med folk som Bouhlahrouz, Krohn-Dehli og van der Schaaf

Brøndbys Daniel Agger risikerer karantæne for sit albuesving mod FCK's Mathias 'Zanka' Jørgensen (Foto: Lars Poulsen)
Brøndbys Daniel Agger risikerer karantæne for sit albuesving mod FCK's Mathias 'Zanka' Jørgensen (Foto: Lars Poulsen)

Daniel Agger er langtfra den første Brøndby-spiller, der er havnet i Fodboldens disciplinærinstans' søgelys.

Der findes en lang række fortilfælde, hvor Brøndby-spillere er blevet straffet på baggrund af tv-billeder. Remco van der Schaaf, Khalid Bouhlahrouz og Stefan Gislason er for eksempel blandt de Brøndby-folk, der er havnet i problemer, efter deres unoder blev afsløret.

Se også: DBU indleder sag mod Agger

Fodboldens disciplinærinstans valgte onsdag at kigge nærmere på den meget omtalte episode fra derbyet mellem Brøndby og FCK 2. påskedag, hvor Daniel Agger rammer Mathias 'Zanka' Jørgensen med et albuesving.

Se Aggers albuesving her:

Agger erkendte, at han havde ramt FCK'eren, men fastslog samtidig, at det ikke var hans hensigt.

Brøndby skal nu sende en redegørelse til disciplinærinstansen, og på Vestegnen mener man ikke overraskende, at sagen ikke burde være blevet til en sag.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi mener, at episoden blot var en af mange hårde nærkampe i en kamp med utrolig meget duelspil. Eksempelvis har Christian Nørgaard haft en kæmpe bule i hovedet efter en FCK-albue, som ikke kostede et kort.

- Der blev lagt en international linje af dommeren, hvilket er fint i sådan et opgør, og derfor så vi også en række hårde dueller kampen igennem.

- Vi talte med Daniel efterfølgende, som forklarede, at han var blevet holdt af Zanka i feltet og kom til at ramme ham i hovedet med armen, da han prøvede at vriste sig fri.

Se også: I værste fald: Brøndby har kun 25 dage til at få ny bane klar

- Den slags dueller i feltet er der rigtig mange af i topfodbold, og som Daniel også sagde til pressen efter kampen, så er det selvfølgelig ikke en bevidst handling, at han rammer Zanka, siger Brøndby-sportsdirektør Per Rud til klubbens hjemmeside.

Fodboldens disciplinærinstans:

Fodboldens disciplinærinstans:

Jens Hjortskov (formand)

Jesper Hansen

Kim Høg Madsen

Poul Gade

Steven Lustü

Stig Pedersen


Vælger Fodboldens disciplinærinstans at gå videre med sagen, kan Daniel Agger formentlig se frem til en karantæne - og en plads i den sorte bog. 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

71 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere