Agger om Brøndby-comeback: Laver mere end i Liverpool

Fem måneder efter sin hjemkomst erkender landsholdsanføren, at tilværelsen i Brøndby byder på mere travlhed, end tilfældet var i Liverpool

Agger har fået travlt på Vestegnen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Agger har fået travlt på Vestegnen (Foto: Tariq Mikkel Khan)

ALCANTARILHA (Ekstra Bladet): Det er ni år siden, Daniel Agger senest tog del i en forårs-optakt som Brøndby-spiller.

Landsholdsanførerens Superliga-gennembrud i 2005 kastede foruden et dansk mesterskab også en kontrakt med Liverpool af sig, og tiden i Premier League udviklede sig så succesfuldt, at det defensive bolværk først vendte retur fra England i august sidste år.

Her troppede han op på Vestegnen og blev hurtigt stemplet som et sensationelt indkøb. Der blev talt om Agger-effekten, og i løbet af efteråret nød Brøndby ved adskillige lejligheder godt af, at den gamle profil var tilbage på holdet.

Mere åbent
Men hvor det var nemt for klubben at finde plads til Agger, har det på visse punkter været mere udfordrende for hovedpersonen selv at tilpasse sig under de gamle faner. Det fortæller den 30-årige forsvarsspiller, da Ekstra Bladet møder ham i Portugal, hvor Brøndby aktuelt finpudser formen forud for foråret.

Daniel Agger: Jeg vil se resultater

- Den største omvæltning har været det, der foregår uden for banen. Herhjemme er det hele lidt mere åbent. Der er mange flere ting, man skal lave i hverdagen, end tilfældet var i Liverpool. Der lå al fokus på fodbold, siger Daniel Agger til Ekstra Bladet.

- Der er mere at se til nu. Men det skal ikke forstås negativt. Det kan også dreje sig om positive ting.

- Er der noget, som er kommet bag på dig, efter du kom hjem?

- Mange ting. Der har været meget positivt, men der har også været noget, som har overrasket mig negativt. Men det er ikke noget, jeg har lyst til at snakke om. Selvfølgelig har der været omvæltninger.

Agger: Flashy omgivelser motiverer mig ikke

- Det var svært at vurdere, hvordan det ville være, når man ikke har været hjemme i otte-ni år. Det siger næsten sig selv, at tingene har ændret sig lidt, siden man var her sidst, fortæller Agger.

Stadig den samme
Når det gælder ham selv, er der knap så meget nyt under solen. For selv om kroppen er blevet udsmykket med lidt flere tatoveringer, og alderen har fået et lille nyk opad, har Agger ifølge eget udsagn ikke forandret sig meget, siden han forlod Brøndby som 21-årig. Det er fortsat de samme værdier, han vægter højt, og erfaringerne fra tiden i England har kun styrket den tidligere Liverpool-stjerne med henblik på selvbevidstheden.

- Jeg har ikke ændret mig så meget. Jeg er selvfølgelig blevet klogere og blevet mere bevidst om, hvad det er, som virker for mig og hvad, jeg tror på.

- Efter ni år i Premier League har man også en smule erfaring, så det kan jeg forhåbentlig bidrage med, siger Agger med henvisning til sin rolle på et hold, hvor gennemsnitsalderen i denne sæson har været den laveste sammenlignet med de øvrige klubber i Superligaen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?