Agger - perfekt til Fenerbahce

Den tidligere Fenerbahce-spiller, Brian Steen Nielsen, ser Daniel Aggers kompromisløse stil som et perfekt match til den tyrkiske storklub.

Simon Kjær har udsigt til at blive holdkammerat med Daniel Agger (th) (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær har udsigt til at blive holdkammerat med Daniel Agger (th) (Foto: Lars Poulsen)

Daniel Aggers kompromisløse stil vil blive et sikkert hit i Fenerbahce.

Det vurderer en dansker, der ved hvad han snakker om.

Den tidligere landsholdsspiller Brian Steen Nielsen var selv en kæmpesucces i Istanbul-klubben, og han ved om nogen hvad der skal til for at lykkes i den tyrkiske storklub.

– For mig at se, så er det et godt match med Fenerbahce og Daniel Agger, mener Brian Steen Nielsen og indføjer så et relevant forbehold:

– Det kræver så, at han holder sig skadesfri og rammer sit niveau. Det er vigtigt, siger han.

Daniel Agger er måske på vej mod et sidste eventyr i udlandet. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Tyrkisk medie: Agger enig med Fenerbahce

Brian Steen Nielsen havde de to bedste sæsoner i karrieren, da han i 1993 tog turen fra OB til Fenerbahce.

Og den tyrkiske begejstring for danskeren kan stadig spores på de danske tribuner i dag. For det var faktisk et tv-indslag om Brian Steen Nielsens tid i Fenerbache, der betød, at den velkendte Fenerbahce-hilsen blev importeret til de danske tribuner.

– Daniel Agger kan stadig spille på et utroligt højt niveau, hvis han er skadesfri. Han har haft lidt problemer i Brøndby og på landsholdet. Men jeg er helt sikker på, at han stadig har den evne, som store spillere har, hvor han hæver niveauet, når det blive større og vildere, siger Brian Steen Nielsen.

Johan Elmander fik et forfærdeligt exit fra Brøndby i en forfærdelig kamp (Foto: Lars Poulsen) Superligaen TV-ekspert forklarer sig: Derfor var det Brøndbys dårligste

Simon Kjær har haft stor succes på Sükrü Saracoglu Stadion, hvor hans kompromisløse vikinge-stil har vundet tilhængernes hjerter. På den måde er landsholdsspilleren trådt direkte ind i Brian Steen Nielsens fodspor. Og Daniel Agger passer godt til den stil.

– Daniel Agger er jo en fed type, der passer godt til den heksekedel, mener Brian Steen Nielsen

– Den stil som Daniel Agger kommer med bliver en succes i Fenerbahce. Det er jo en art teaterscene, som han træder ind på, og han evner at spille på de ting, som folk går op i.

- Han er jo selv meget passioneret, og det elsker Fenerbahces fans, siger han, mens han hæfter sig ved, at Brøndby-spilleren ikke har fysik til at spille fuldt program.

Brøndby Agger flæsket og færdig: Var det sidste kamp for Brøndby?

– De bliver nødt til at være ærlige over for hinanden i forhandlingerne. Daniel Agger skal jo ikke derned til forventningen om, at han skal spille Champions League og ligaen... 40-50 kampe, advarer Brian Steen Nielsen som stiller Daniel Agger en oplevelse for livet i udsigt, hvis han vælger at fortsætte karrieren i Istanbul-klubben.

– Da jeg selv spillede der, lagde jeg ikke selv mærke til det. Men her efterfølgende så husker folk stadig mig.

– Jeg var nede til en gallamiddag i klubben for halvandet år siden, og der løb jeg på Ali Koc, som bliver nævnt som klubbens kommende præsident. Jeg spurgte ham om vi kunne tage et foto sammen.

David Boysen (t.h) kan få en lysende fremtid under den kommende træner. Her står han med armen om Riza Durmisi, der ventes at skifte klub til sommer. Til venstre Christian Nørgaard, der kan få en svær tid med den nye træner. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndbys store kabale: Her er vinderne og taberne

– Han svarede:’En hårdt arbejdende mand som dig, der leverede så flot et stykke arbejde for klubben... Det vil være en ære at tage et foto med dig.’ Når en mand som ham agerer sådan 20 år efter jeg spillede der, så tænk bare på, hvordan hardcore-tilhængerne ser på en spiller, der giver sit fulde for klubben.

– Derfor tænker jeg, at rammer Daniel Agger sit niveau, så bliver han en klar succes, vurderer Brian Steen Nielsen.

Arkivfoto: Lars Poulsen Brøndby Daniel Agger: Brøndby-strategi kommer otte år for sent

Daniel Aggers Liverpool-skifte er det vildeste i Brøndbys historie, som Per Bjerregaard beretter om her:

Det var et kæmpescoop for Brøndby, da Agger vendte hjem. Hvordan ideen opstod forklarer daværende sportsdirektør Per Rud her:

47 kommentarer
Vis kommentarer