Agger skænker ikke OL en tanke

Danmark må udtage tre 'for gamle' spillere til OL, men det er ikke legene i Brasilien, der fylder i den danske landsholdsanførers univers

Daniel Agger har ikke skænket OL næste sommer en tanke, selv om han i teorien kan få en plads på det danske hold i Rio (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Daniel Agger har ikke skænket OL næste sommer en tanke, selv om han i teorien kan få en plads på det danske hold i Rio (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Daniel Agger går ikke med OL-planer.

Det danske U21-landsholds succes ved EM-slutrunden i Tjekkiet betød, at Danmark er kvalificeret til OL i Rio næste sommer, og ifølge reglerne må hver nation stille med tre ’for gamle’ spillere.

Billedet af pokalen, som blev stjålet fra Patrick Lehnert gravsted. (Foto: facebook/MichelleLange) DBU Pokalen Efter gravrøveri: Afdød fodboldfan får fighterpokal af AB

Dermed er den 30-årige landsholdsanfører i teorien i spil til en plads på holdet, men det ville være synd at sige, at legene i Brasilien næste sommer fylder det store i Aggers univers.

- Det er overhovedet ikke noget, jeg har skænket en tanke, siger Brøndby-spilleren til Ekstra Bladet.

- Men er OL noget, der kan friste?

- Jeg har slet ikke tænkt på det. Lad mig sige det sådan. Jeg vidste godt, at de var kvalificeret til OL i og med, at de røg videre til semifinalen, men det er et irrelevant spørgsmål lige nu. Det er ikke noget, der ligger lige for, siger Daniel Agger.

Den svenske landsholdsanfører Zlatan Ibrahimovic har meldt ud, at han gerne vil med det svenske hold til OL i Rio de Janeiro, der foregår fra 5. til 21. august.

Jannik Vestergaard og holdkammeraternes succes ved EM betyder, at et dansk hold skal spille ved OL i perioden 5.-21. august næste år i Brasilien. Det giver store problemer i forhold til planlægningen af turneringen. (Foto: Lars Poulsen). U21EM U21-succes: Plads ved OL giver turnerings-kaos

I forhold til fodboldkalenderen er det et umanerligt skidt tidspunkt. De fleste ligaer er gået i gang på det tidspunkt, og afgørende kvalifikationskampe i Champions League og Europa League spilles i den periode.

Dermed virker det også usandsynligt, at de store klubber vil slippe deres største stjerner.

OL kunne ellers blive en sand stjerneparade, da Argentina, Brasilien, Tyskland og Portugal er blandt deltagerne.

Aldersgrænsen ved OL hedder 1. januar 1993. Det vil sige, at spillere født senest den dato skal frigives.

Derudover må deltagerlandende udtage tre ’for gamle’ spillere, men klubberne er ikke forpligtet til at frigive dem til OL.

Inden Danmark begynder at spekulere for meget i, hvem de ’for gamle’ skal være, er der også en ting, der skal ordnes: DBU skal have fundet manden, der skal styre OL-holdet i Rio de Janeiro.

Jess Thorup blev søndag præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland. (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland DBU ærgrer sig - men forstår Thorups FCM-ønske

Det skulle have været Jess Thorup, men efter hans skifte til FC Midtjylland er den post nu ledig.

30 kommentarer
Vis kommentarer