Aggers Brøndby-brud: Derfor måtte det ende sådan

Analyse: Hjemkomsten til Brøndby blev aldrig, hvad han kunne have håbet på – Nu bliver det sandsynligvis Fenerbahce eller karrierestop

- Derfor har Daniel Agger sagt farvel til Brøndby! Hør med fra Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen

I dag er det slut for Daniel Agger i Brøndby.

En logisk udgang på flere måneders uvished om landsholdsstopperens mulige fremtid på Vestegnen.

Hjemkomsten til Brøndby blev aldrig, hvad Daniel Agger havde drømt om. Da han i foråret 2014 mistede tilliden til daværende Liverpool-manager Brendan Rodgers, fordi han ikke kom på holdet til ’mesterskabskampen’ mod Manchester City, var der ingen vej tilbage for kompromisløse Agger i Liverpool.

De fleste fodboldspillere havde sat sig tilbage og hævet to gange 64 mio. kr., som Agger havde til gode i Liverpool, fordi kontrakten først stod til udløb her i 2016.

Selvfølgelig fik Daniel Agger en kompensation, men han gav også afkald på mange millioner kroner. Et særsyn i den til tider kolde fodboldverden.

Tanken om at vende hjem til Brøndby blev den logiske udvej på uvenskabet med den konfliktsky Brendan Rodgers.

Lovede Jan Bech ham for meget?
Offentligheden ved ikke, hvad storaktionær og daværende formand, Jan Bech Andersen har lovet Daniel Agger, da de førte samtaler i sommeren 2014.

Men en række kilder har uafhængigt af hinanden overfor Ekstra Bladet slået fast, at Jan Bech Andersen lovede Daniel Agger, at Brøndby skulle spille med i toppen af Superligaen. Der skulle investeres i spillertruppen, så Brøndby igen blev en magtfaktor i Superligaen.

Det gik aldrig sådan. Brøndby investerede, men brugte også pengene forkert. Der kom aldrig topspillere til Brøndby og klubben kom ikke til at dominere Superligaen.

Daniel Agger var formentlig aldrig kommet hjem, hvis han vidste, at Brøndby kom til at spille en birolle i Superligaen.

Hvis Daniel Agger samtidig havde forventet, han skulle hjem som ’kransekagefigur’ er han blevet slemt skuffet. Han endte med at blive hele fundamentet på Brøndby-mandskabet. Det var ham, der dirigerede de unge. Det var ham, der holdt sammen på defensiven.

Daniel Agger kommer aldrig til at sige ét dårligt ord om sin sidste tid i Brøndby. Men skuffelse over, at projektet ikke lykkes og Brøndby ikke blev et tophold, nager utvivlsomt hos ham.

Daniel Agger kom fra et ekstremt professionelt konkurrencemiljø i Liverpool. Der er slet ingen tvivl om, at han har fået et chok ved at vende hjem til Brøndby.

Både hvad angår mentalitet og ikke mindst indstilling hos mange af de unge spillere, som ikke yder nok for at nå målet.

Daniel Agger har altid været topprofessionel. Han er en ubetinget vinder og den mentalitet, har han ikke oplevet i de sidste to år på Vestegnen.

Oplagt med Fenerbahce
17. maj afslørede Ekstra Bladet, at Daniel Agger har et tilbud fra Fenerbahce. Den tyrkiske storklub vil have ham og Simon Kjær til at danne stopperpar i den kommende sæson.

På intet tidspunkt har Daniel Agger kommenteret historien, men fra en række kilder har Ekstra Bladet fået bekræftet, at Fenerbahce er vilde for at hente den danske landsholdsstopper til Istanbul.

Han er klubbens førsteprioritet. Men han skal snart til at svare. Klubben kan ikke vente særlig lang tid på, at Agger beslutter sig for, om det skal være et ja eller et nej tak.

Men uanset om klubben lokker med 16 mio. kr. NETTO om året på en toårig aftale, bliver det ikke aldrig pengene, der kommer til at afgøre Daniel Aggers fremtid.

Han har tjent rigeligt i Liverpool. Det bliver udelukkende kroppen, der skal svare Agger på, om han kan holde til mere fodbold på topplan.

Men han kommer heller ikke til at fortsætte, hvis han ikke føler, han kan gøre en forskel på banen. Det har altid været afgørende for ham, han gør en stor forskel i forhold til modstandere og medspillere.

Det er indiskutabelt, at han er stolt og elsker at spille på det danske landshold. Han blev både beæret og utrolig stolt, da han i august 2012 blev udnævnt til landsholdets anfører.

Derfor står han nu ved en skillevej. Hvis han stopper karrieren, er det slut. Så er der ingen vej tilbage til topfodbold.

Det er – som han tidligere har sagt til Ekstra Bladet – karrierens sværeste beslutning, han står overfor.

Daniel Agger stopper i Brøndby efter denne sæson. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Daniel Agger stopper i Brøndby

Landsholdsfodbold Agger dropper landsholdet: Fremtiden skal på plads

21 kommentarer
Vis kommentarer