Aggers markante melding: Brøndby-kulturen er helt væk

Daniel Agger sætter i et større interview i Jyllands-Posten lup på det Brøndby, han vendte hjem til for to år siden kontra det, han forlod i 2005

Daniel Agger kunne ikke genkende kulturen i Brøndby, da han kom hjem til klubben i 2014. (Foto: Jens Dresling)
Daniel Agger kunne ikke genkende kulturen i Brøndby, da han kom hjem til klubben i 2014. (Foto: Jens Dresling)

Daniel Agger har aldrig lagt skjul på sin store kærlighed til Brøndby. Stedet, hvor han fik sit gennembrud - og klubben, han i 2014 vendte hjem til efter ni succesfulde sæsoner i Liverpool.

Hjemkomsten skulle kickstarte en ny positiv æra i Brøndby. Aggers ønske og forhåbning var, at man igen kunne vinde det danske mesterskab. Som han selv var med til at gøre det, da klubben tog sit seneste af slagsen - tilbage i 2005.

Men comebacket til Brøndby blev aldrig den store sportslige succes. Og torsdag satte Agger så personligt punktum for et toårigt forløb, der ikke kun bød på lykkelige gensyn, men også på oplevelsen af en tabt klub-kultur.

Ifølge forsvarsspilleren var den forsvundet, mens han selv havde været i Premier League. En vinderkultur, der byggede på hårdt arbejde, disciplin og god organisation.

Agger håbede ellers, at den stadig ville være der, da han kom tilbage. Det fortæller han i et åbenhjertig interview med Jyllands-Posten, der sammen med hovedpersonen selv har sat fokus på hans karriere i en fortælling over ni kapitler.

- Men den er væk. Fuldstændig. Der er ikke nogen kultur mere, siger Daniel Agger og peger på den tidligere Brøndby-formand Per Bjerregaard som symbol på succes-formlen, der gik bort.

- Per Bjerregaard var kulturen. Han var Brøndby til fingerspidserne. Det var ham, som stod for den. Ham, der sørgede for, at vi videreførte den. Han er det mest positive, der er sket for Brøndby IF, siger Agger.

- Ingen er større end ham, og det er sådan en som ham, man mangler herude. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der skete, efter at jeg forlod Brøndby, men da jeg var her første gang, var Per Bjerregaard kulturen, lyder det.

Sådan så det ud, da Daniel Agger stillede op til fotografering, da han var vendt hjem til Brøndby i 2014. (Arkivfoto: Brøndby IF)
Sådan så det ud, da Daniel Agger stillede op til fotografering, da han var vendt hjem til Brøndby i 2014. (Arkivfoto: Brøndby IF)
 

Den nu pensionerede spiller forklarer, at den gamle kultur bød på en anderledes rå tone og bar præg af 'engelske tilstande', som han selv oplevede den med succes til følge i Liverpool. 

Der blev gået til den i hverdagen på en helt anderledes facon. Hver session på træningsanlægget var en kamp om at blive vindere. Sådan er det ikke længere, ifølge Agger.

- Især i træningen er der ikke den der samme kultur. Arbejdsmentaliteten som Brøndby står for. Da er folk ligeglade med, om de vinder eller taber. Jeg skal ikke hænge nogen ud, men mange tænker til træning: Nå ja. Det kan godt være, at vi tabte i dag, men livet går videre, fortæller han.

Daniel Agger bekendtgjorde i slutningen af maj, at han stoppede i Brøndby efter to sæsoner uden store sportslige resultater.

Omverdenen måtte siden vente yderligere nogle dage, inden den forhenværende landsholdsanfører altså proklamerede, at det var helt slut med den professionelle karriere.

Daniel Agger i landsholdstrøjen. Et stort højdepunkt i hans karriere. (Foto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Efter afsked: Aggers fem største øjeblikke - og tre største skuffelser

Daniel Agger er færdig med fodbold. Også uden for banen. (Foto: Jan Sommer) Landsholdsfodbold Agger: Jeg er færdig med det her cirkus

Daniel Agger kommer ikke til at kede sig efter sit karriere-stop. Den nu tidligere landsholdsanfører har mange jern i ilden. Blandt andet en tattoo-virksomhed med Hummel-ejer, Christian Stadil. (Foto: Jonas Olufson) Sport Så meget har Agger tjent – og her er hans fremtid

Se Ekstra Bladets gennemgang af Aggers karriere her