Albrechtsen overvejer Brøndby-forlængelse

Forsvarsspiller Martin Albrechtsen har efter en svær sæsonstart spillet sig tæt på holdet i Brøndby. Og han er ikke afvisende over for en forlængelse med klubben.

Martin Albrechtsen (t.v.) har spillet sig så tæt på Brøndby-holdet, at han overvejer at fortsætte på Vestegnen. (Foto: Jens Dresling)
Martin Albrechtsen (t.v.) har spillet sig så tæt på Brøndby-holdet, at han overvejer at fortsætte på Vestegnen. (Foto: Jens Dresling)

Martin Albrechtsen er blevet 35 år, og det lignede i efteråret, at alderen måske var ved at fange den duelstærke forsvarsspiller. I hvert fald var han nede som nummer fire i forsvarshierakiet hos Brøndby, hvor det ikke lignede, at foråret skulle byde på meget spilletid. Der var en reel chance for, at Albrechtsen ville være i en anden klub på nuværende tidspunkt.

Men sådan er det ikke gået. Albrechtsen kæmpede sig tilbage i forsvarskampen, og det var i stedet Fredrik Semb Berge, der skiftede væk fra BIF i januar, mens Martin Albrechtsen i foråret har spillet meget. Og godt.

Hjemme mod FC København for en uge siden var han foretrukket ved siden af Daniel Agger i Brøndbys forsvar, ligesom han spillede med Dario Dumic søndag i 1-0 sejren ude over SønderjyskE.

Det, at Albrechtsen er kommet tættere på holdet og har fået væsentligt mere spilletid, gør, at han åbner op for en forlængelse af den aftale, der udløber til sommer.

- At forlænge er en mulighed. Det er lidt nemmere at acceptere rollen som reserve, hvis man får en kamp i ny og næ. Det får jeg nu som tredjevalg i forsvaret. Hvis jeg stadig var fjerdevalget, skulle jeg måske finde noget andet, men nu er det helt sikkert interessant for mig at blive. Der har været lidt løs snak med Brøndby (om forlængelse, red.), så nu må vi se, hvad der sker, siger Martin Albrechtsen til tipsbladet.dk og forklarer om en skuffende start på sæsonen:

- Det altafgørende for mig var, at jeg ikke følte mig som en del af truppen og holdet. Det er ikke sjovt at være fjerdevalg. Truppen var måske en tand for stor i efteråret, og jeg er helt sikkert kommet tættere på holdet nu. Jeg har fået chancer for at overbevise om, at jeg skal spille, og det handler om at gribe chancen, når den kommer. Det synes jeg, at jeg har gjort, siger han videre.

Og det kan Martin Albrechtsen meget vel have ret i, for her i foråret har han spillet fra start i fire af sine fem optrædener i foråret. De tre er vundet, en er endt uden vinder og blot en kamp er tabt. Søndag aften var han tilmed anfører for Brøndby. Samtidig har forsvaret holdt nullet i fire af de fem kampe, og det er en af grundende til, at Brøndby klarer sig så godt for tiden.

- Det er jo det, der vinder mesterskaber. For os skal det gerne være det, der skaber resultater, og det så man jo lidt i går (mod SønderjyskE, red.). Vi har haft mange kampe, hvor vi har stået solidt defensivt. Det skaber bare en helt anden ro på holdet.

- For mig handler det så bare om at fortsætte den linje, jeg har lagt, og i de sidste kampe i foråret vil jeg bare spille så godt som muligt og slutte så højt som muligt med Brøndby. Så må vi se, om det er noget, der overbeviser Brøndby eller andre om mine kvaliteter, siger Martin Albrechtsen.

Martin Albrechtsen har tidligere spillet i blandt andre FC København og West Bromwich Albion. Han var senest i FC Midtjylland, inden han i 2012 blev hentet til Brøndby. Karrieren startede tilbage i 1998 hos AB.