Her er rigmændene, der reddede Brøndby

Fælles for rigmændene er, at de alle elsker fodbold og altid har haft en svaghed for klubben

Ole Abildgaard, Aldo Petersen og Benny Winther er de store redningsmænd i Brøndby (Foto: Ekstrabladet.dk)
Ole Abildgaard, Aldo Petersen og Benny Winther er de store redningsmænd i Brøndby (Foto: Ekstrabladet.dk)

Det er en gruppe investorer med blå-gule hjerter, der måtte træde til og redde Brøndby

Som Ekstra Bladet i dag kan afsløre, tæller kredsen af investorer bl.a. den rige advokat Jan Leth Christensen, der længe har været passioneret Brøndby-fan. Advokaten har tidligere haft en større portion Brøndby-aktier.

Se også: Han er Brøndbys nye stærke mandSe også: Ekspert om Brøndby-redning: Et mirakel

Også Aldo Petersen er ud over en lang erhvervskarriere også kendt som passioneret fodboldfan. Han var manden, der i sin tid var med til at skabe FC København til trods for sin store sympati for ærkerivalerne Brøndby.

Og det var da også ham, der sammen med en række forretningsforbindelser og et tilbud om 200 mio. friske kroner i 2007 forsøgte at overtage Brøndby med klub-koryfæet Peter Schmeichel i spidsen.

Se også: Officielt: Brøndby mere end reddetAuri er fortid i Brøndby efter sommerferien, mener deltagerne i FODBOLD MED ATTITUDE. (Foto: Sceendump fra tv-indslag) Brøndby - 30. apr. 2013 - kl. 15:54 Eksperter: Auri ryger uanset hvad

En af de få investorer i gruppen, der ikke tilbringer meget tid på landets fodboldstadioner, er Ole Abildgaard. Han bruger i stedet sine kræfter på bl.a. investeringer i vind- og alternativ energi.

Et af de seneste skud på stammen her er firmaet Liqtech, som han selv og Aldo Petersen tjente godt på at notere på børsen i USA.

Benny Winther (formue: 250 mio. kr.)
Brøndbys næstformand og mangeårige sponsor bliver officielt klubbens største aktionær med omkring otte procent af aktierne. Benny Winther er gået langt i kampen for at redde Brøndby og har blandt andet konverteret et udlån på Brøndby om til aktier.

Ole Abildgaard (formue: 200 mio. kr.)
Erfaren investor, der ligesom Aldo Petersen tidligere var en del af 'Milliardærklubben'. Har ligeledes tjent penge på alternativ energi. Er bosiddende på Fyn og er gift med kosmetikdronningen Heidi Sommer. Har ligesom Aldo Petersen tjent gode penge på børsnoteringen af firmaet Liqtech i USA.

Aldo Petersen (formue: 100 mio. kr.)
Finansmand primært kendt for sit nære venskab med den tidligere it-milliardær Erik Damgaard. Aldo Petersen var desuden manden, der skabte FC København i sin tid, men har altid haft et stort Brøndby-hjerte. Han har de senere år tjent penge på vindmøller og en børsnotering i USA.

Se også: Ekspert om Brøndby: Vildt imponerendeSe også: Kommentar: Fedt, Brøndby - her er jeres næste udfordringer

Thomas Rasmussen (formue: 100 mio. kr.)
Den fodboldglade telemillionær Thomas Rasmussen har lagt 10 mio. kroner på bordet og bliver derved en af de største BIF-aktionærer. Rigmanden ejer i forvejen Brøndby-profilen Simon Makienok og har tætte relationer til flere personer i BIF-netværket.

Jan Leth Christensen (formue: 100 mio. kr.)
Advokat, der ud over sin egen succesfulde forretning også ejer en række ejendomme, herunder Custom House i København. Ejer også en større aktiepost i det børsnoterede biotekselskab Bioporto.0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen