Brøndby ansætter tidligere hooligan

Brøndby har ansat ny fankoordinator. Valget er faldet på Kasper Lauth, der har en fortid i hooliganmiljøet

Brøndbyfans fyrer romerlys af i Parken (Foto: Lars Krabbe)
Brøndbyfans fyrer romerlys af i Parken (Foto: Lars Krabbe)

Brøndby har i dag ansat en ny fankoordinator til at bygge bro mellem klub og fans. Valget er faldet på Kasper Lauth, der tidligere har været ledende medlem af fangrupperingen Southside og åbent erkender, at han har en fortid i hooliganmiljøet.

- Jeg har været ledende medlem i Southside for år tilbage, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg tidligere har været i hooliganmiljøet. Jeg har for år tilbage lagt det på hylden og koncentreret mig om at støtte holdet og forbedre fanmiljøet. Eksempelvis var jeg en af personerne bag aftalen med DSB om fodboldtogene, og jeg er stadig kontaktperson til DSB i dag. Jeg ser min baggrund og mit stadigt store fannetværk som to store aktiver i min nye funktion som fankoordinator, og det samme har klubben givet udtryk for. Vi har spillet med åbne kort hele vejen igennem, siger Kasper Lauth til Brøndbys hjemmeside.

Læs også:

Stor straf til Brøndby for tilskueruroligheder efter FCK-kamp (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 18. dec. 2012 - kl. 14:53 Brøndby straffes hårdt for tilskuer-ballade

Netop Kasper Lauths fortid i hooliganmiljøet er en af grundene til, at valget endte med at falde på ham. Brøndby-direktør Tommy Håkansson forklarer:

- Vi har fra starten været bekendt med Kaspers fortid i de hårde, uofficielle fangrupperinger, og det har rent faktisk været en af årsagerne til, at vi har tilknyttet ham, da vi ser det som en klar fordel i hans rolle som fankoordinator. Kasper har værdifulde personlige erfaringer og fortsat et kæmpe netværk i de forskellige dele af fanmiljøet, og det vil uden tvivl komme ham og Brøndby IF til gavn fremadrettet.

Læs også:

Se også: Dom stadfæstet: Brøndby skal spille uden tilskuere

- Genbesættelsen af fankoordinatorstillingen er endnu et vigtigt led i vores oprustning på sikkerhedsfronten. Vi har valgt at tilknytte Kasper på grund af hans store erfaring og netværk i fanmiljøet i Brøndby IF. Kasper er Brøndby-dreng ind til benet, og han har vist os et kæmpe engagement og en stor lyst til at forbedre relationerne mellem klub, fans og myndigheder. Vi har fuld tiltro til, at han i tæt samarbejde med vores nye sikkerhedschef Mickel Lauritsen kan løfte opgaven, siger Håkansson.

Kasper Lauth bliver ansat på deltid og vil være til stede til alle Brøndbys kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere