Brøndby-chef: Så meget mister vi på tilskuerstraf

Tommy Sommer Håkansson anslår, at det koster Brøndby flere millioner at spille uden tilskuere i to kampe

Brøndby må undvære opbakning (Arkivfoto: Jens Dresling)
Brøndby må undvære opbakning (Arkivfoto: Jens Dresling)

Brøndby IF mister i op mod 3,5 millioner kroner på, at klubben skal spille de næste to hjemmekampe i Superligaen uden tilskuere.

Det anslår direktør Tommy Sommer Håkansson efter, at kendelsen fra Danmarks Idræts-Forbunds appeludvalg blev offentliggjort mandag.

- Vi anslår, at de to kampe uden tilskuere alt i alt kommer til at koste klubben mellem 3 og 3,5 millioner kroner, siger direktøren til klubbens hjemmeside.

- Det er meget alvorligt, at tilskuere, der ikke formår at følge det gængse og velkendte stadionreglement, har været medvirkende til at koste klubben så stort et beløb - specielt set i lyset af den økonomiske situation, vi befinder os i, siger han.

Appeludvalget anerkender, at Brøndby på mange måder havde forberedt sig godt til pokalkampen mod FCK, og Brøndby får blandt andet ros af politiet for at være klar og godt forberedt til højrisikokampen.

Ikke desto mindre gik det galt, og derfor vælger appeludvalget at straffe Brøndby med to kampe uden tilskuere.

Selv om udvalget kalder sanktionen til Brøndby IF "ganske hård", vil udvalget ikke ændre på en straf, som følger reglerne i DBU og er behandlet af to instanser i DBU-regi - disciplinærudvalget og senere appeludvalget.

Se mere:

Se også: Dom stadfæstet: Brøndby skal spille uden tilskuere

Brøndby-direktøren er fortsat ikke enig i kendelsen, men sagen er nu lukket, og Brøndby kan ikke gøre andet end at acceptere afgørelsen.

- Vi må tage kendelsen til efterretning, selv om vi ikke er enige i den, siger Tommy Sommer Håkansson.

- Det er klart, at vi som arrangør bærer ansvaret for en forsvarlig kampafvikling, men som vi også anførte i ankeskriftet samt under retsmødet hos DIF, så er der flere ting, der ligger til grund for DBU's oprindelige afgørelse, som vi ikke mener er korrekte, siger han.

Brøndbys tidligere sikkerhedschef Emil Bakkendorff anslår ifølge kendelsen, at mellem 500 og 600 tilhængere løb på banen efter kampen mod FC København.

Brøndby skal spille de to kommende hjemmekampe uden tilskuere og betale en bøde på 150.000 kroner. Derimod bortfalder den betingede dom på en tredje hjemmekamp uden tilskuere.

De to kampe, der skal spilles for tomme tribuner, bliver hjemmekampene i Superligaen mod AGF 1. april og mod Sønderjyske 14. april.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere