Annonce:
Annonce:

Brøndbys lyssky redningmand

Michael Henriksen skal redde Brøndby, men den kontroversielle vognmand har flere domme i bagagen, og senest er hans firma blevet politianmeldt

Container-kongen Michael Henriksen. (Privatfoto)
Container-kongen Michael Henriksen. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Først var det tidligere annoncehaj og tele-millionær Thomas Rasmussen, der skulle redde bagdelen på konkurstruede Brøndby. Og nu er det op til endnu en blakket mangemillionær at kaste en redningskrans ud til den blå-gule kriseklub.

Den kontroversielle vognmand Michael Henriksen skal nemlig redde Brøndby ved at købe stadion for 150 mio. kr., men ikke alle forretningsmandens forretninger tåler dagens lys.

Seneste regnskab fra den driftige vognmand og tidligere ejer af FC Nordsjælland viser ellers et solidt plus på over 100 mio. kr., men Michael Henriksen er adskillige gange blevet beskyldt for at tjene sine penge ved lyssky metoder.

Læs også:

'Jeg overvejer at købe Brøndby Stadion'

Annonce:

Senest blev vognmandens forretning Farum Sten & Grus i begyndelsen af marts politianmeldt af Danske Regioner efter anbefaling fra Kammeradvokaten, da det viste sig, at firmaet i årevis havde dumpet jord på ulovlig vis i en grusgrav i Lynge tæt på Farum.

Tidligere er det i forbindelse med oprulningen af sagerne omkring Farum-borgmesteren Peter Brixtofte kommet frem, at Michael Henriksen havde adskillige domme på samvittigheden, herunder en for vold, en for hærværk og senest en dom i 1998 for svindel med såkaldte vejesedler.

Se mere:

Ekspert om 150 mio. for Brøndby Stadion: Sælg!

Ulovlig dumpning Det var kulminationen på et længere forløb, hvor programmet ' Operation X' i to omgange havde påvist, at Michael Henriksen dumpede forurenet jord i den store nordsjællandske grusgrav.

En påstand, som en arrig Michael Henriksen reagerede på med at stævne programmet og TV2 for 7,2 mio. kr., selv om undersøgelser siden har påvist, at en del af jorden deroppe ganske rigtigt er forurenet.

Annonce:

Og anmeldelsen er lang fra eneste gang, den stenrige vognmand har bevæget sig i yderzonen. En af Michael Henriksens nære samarbejdspartnere er nemlig storfallenten Nils Jansson, der med et lån på 143 mio. kr. var den primære årsag til, at Eik Bank krakkede med et kæmpe hul i kassen.

Læs mere: :

Her er Brøndbys redningsmand

Konkursen og de mange vrede kreditorer rørte dog ikke Michael Henriksen, der uden tøven hyrede Nils Janssons nystartede byggefirma Vision + til at renovere Sejlgården i Farum, ligesom Jansson privat blev installeret i Birkerød på en af vognmandens luksusejendomme til næsten 17 mio. kr.

Vision + gik kort efter konkurs efter længere tids usikkerhed, hvor blandt andet Janssons kurator Boris Frederiksen, kendt fra oprydningen i IT Factory, havde haft blikket rettet mod Janssons nye forretninger.

Brixtofte-forbindelsen Netop den nordsjællandske forstad Farum med den farverige fortid har altid været centrum for Henriksens forretninger.

Annonce:

I de glade Farum-dage stod vognmanden Michael Henriksen side om side med bykongen Peter Brixtofte, og de to lavede talrige forretninger, hvoraf flere, herunder blandt andet salget af en større ejendom i den nordsjællandske forstad, blev betegnet som særdeles betænkelige.

Samtidig var det i forbindelse med de mange afsløringer om Peter Brixtofte, at oplysningerne om Michael Henriksens tidligere domme kom frem.

Læs mere om Michael Henriksen i Ekstra Bladet i dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: