Annonce:
Annonce:

Ekspert om 150 mio. for Brøndby Stadion: Sælg!

Brøndby IF kan få frigjort 70 mio. kroner i rigtige menneskepenge, hvis de kan få 150 mio. for deres stadion og kan leje sig ind for seks mio. om året, siger Jesper Jørgensen fra Deloitte

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Som Ekstra Bladet tirsdag har kunnet afsløre, er Farum-vognmanden Michael Henriksen klar til købe Brøndby Stadion for 150 mio. kroner. Planen er så, at den entreprenante vognmand, der har investeret i ejendomme for op imod 1,5 mia. kroner, vil leje stadionet ud til Brøndby IF for en årlig leje på seks mio. kroner.

Det lyder som en rigtig fornuftig løsning for Brøndby IF, vurderer Jesper Jørgensen, fodboldøkonom hos Deloitte.

- Fornuften i den manøvre afhænger af den lejekontrakt, der i givet fald bliver skruet sammen. Det helt afgørende er den årlige lejeudgift sammenholdt med længden af lejekontrakten.

Annonce:

- Hvis Michael Henriksen lægger 150 mio. kroner for at købe Brøndby Stadion, og Brøndby IF så kan leje sig ind på stadionet for seks mio. kroner om året, ser det meget fornuftigt ud for klubben, siger Jesper Jørgensen, der anslår, at et større millionbeløb så vil blive frigjort i den økonomisk trængte fodboldklub.

- Ender det omtalte scenarie med at blive til virkelighed, vil der blive frigjort omkring 70 mio. kroner i fri likviditet, altså i rigtige menneskepenge, siger fodboldøkonomen.

Læs også:

Tilbage til start, Brøndby

Brøndby IF's aktuelle gæld beløber sig i meget runde tal til:

- 80 mio. kroner i gæld på stadionet.

- 7 mio. kroner på den almindelige kassekredit.

- 10 mio. kroner i gæld til Benny Winther.

- 80 mio. kroner i såkaldt almindelig leverandørgæld, inklusive de famøse feriepenge samt gæld til de kreditorer, der har indvilget i særordninger.

- Leverandørgæld vil man som selskab altid have. Det samme med en almindelig kassekredit. Sælger de stadionet for 150 mio. kroner og på de omtalte betingelser, vil Brøndby kunne slippe af med gælden til Nordea, fastslår Jesper Jørgensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: