Brøndby rykker over nedrykningsstregen

Brøndby satte 1-0-føring over styr mod FC Midtjylland og rykker med det ene point over nedrykningsstregen

Quincy Antipas blev både målhelt og uheldig helt, da han først scorede og siden var så uheldig at rette et FCM-frispark af, så det strøg i mål til 1-1. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Quincy Antipas blev både målhelt og uheldig helt, da han først scorede og siden var så uheldig at rette et FCM-frispark af, så det strøg i mål til 1-1. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ikke siden niende spillerunde har Brøndby været over nedrykningsstregen i Superligaen, men det kom de igen søndag aften efter 1-1 hjemme mod FC Midtjylland i den sene Superligakamp.

Efter en glimrende første halvleg lignede det en Brøndby-sejr, men i anden halvleg satte Auri Skarbalius' tropper noget uheldigt føringen over styr og måtte nøjes med 1-1 i foran blot 6086 tilskuere på Brøndby Stadion.

Med det ene point ligger Brøndby side om side med SønderjyskE og Silkeborg i den tætte bundstrid. Alle tre hold har 21 point, men Brøndby har den bedste måldifference foran SønderjyskE og Silkeborg.

Brøndby sad på kampen fra start og havde et par store chancer i kampens indledning. Først blev Jens Stryger Larsens forsøg fremragende pareret af Jonas Lössl i det tredje minut, og knap ti minutter senere var Daniel Stenderup få millimeter fra at nå frem til bolden ved bagerste stolpe.

Hjemmeholdet fortsatte dominansen, mens FCM i første halvleg kun havde et par sporadiske muligheder, før den for værterne så forløsende scoring kom nogle få minutter før pausen, da Quincy Antipas efter en glimrende soloaktion på venstrekanten trykkede bolden i nettet fra kanten af feltet.

En fortjent føring til Brøndby, der dog ikke var i stand til at holde dominansen i anden halvleg, hvor FCM satte offensive Sylvester Igboun på banen i stedet for defensive Kristian Bak, og det rykkede med det samme spillet længere frem. Og det gav også hurtigt pote.

Læs også:

Se også: AGF-triumf efter OB-keepers brøler

Mads Albæk fremtvang et frispark 22-23 meter fra Brøndby-målet, og det tog han selv. Med succes. Og med lidt held.

Hans spark blev nemlig rettet af i muren af Quincy Antipas og snød reservemålmand Michael Falkesgaard, der var med i stedet for den fingerskadede Michael Tørnes og ellers gjorde det fint.

Tempoet og intensiteten faldt i anden halvleg, og jo tættere, man kom på sidste sløjt, jo mere lignede det en uafgjort i en mere og mere tam affære. Og sådan blev det.

For tredje gang i sæsonen spillede de to hold 1-1 mod hinanden, og dermed rykkede Brøndby over nedrykningsstregen på bedre målscore, mens FCM ligger seks point på den gode side af den fæle streg.

Brøndbys næste kamp er ude mod Esbjerg fredag 29. marts, når FCM tager imod FCK.

Resultaterne fra 23. spillerunde i Superligaen:

FC København-AC Horsens 2-1 (1-1).
0-1 Charles Takyi (17. minut). 1-1 Cesar Santin (29. minut). 2-1 Claudemir (90. minut).
Tilskuere: 8.542.

AaB-FC Nordsjælland udsat pga sne

Randers FC-Silkeborg 1-0 (1-0).
1-0 Ronnie Schwartz (7. minut).
Tilskuere: 3.082.

AGF-OB 2-1 (1-1).
0-1 Emil Larsen (7. minut). 1-1 Anders Kure (8. minut). 2-1 Osama Akharraz (72. minut).
Tilskuere: 3.528.

Brøndby-FC Midtjylland 1-1 (1-0).
1-0 Quincy Antipas (41. minut). 1-1 Mads Albæk (49. minut).
Tilskuere: 6.068.

SønderjyskE-Esbjerg fB mandag 19.00

Topscorerlisten:
Andreas Cornelius FC København 16 mål
Aron Johannsson ex-AGF 14
Ronnie Schwartz Randers FC (1) 12
Nicolai Jørgensen FC København 11
Cesar Santin FC København (1) 10
Marvin Pourie Silkeborg 10
Nicklas Helenius AaB 10
Simon Makienok Brøndby (2) 10
Joshua John FC Nordsjælland 9
Kasper Kusk AaB 8

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere