Brøndby Kommunes gymnasie-klage afvist

Brøndby Kommune kæmper videre for at få lov at købe Brøndby Gymnasium af Brøndby IF, selv om deres klage over Statsforvaltningen er blevet afvist.

Brøndby Kommune fik i januar nej fra Statsforvaltningen til at købe den del af Brøndby Stadion, der er lejet ud til Brøndby Gymnasium. De begrundede afvisningen med, at kommunen ikke havde oplyst, at de vil bruge lokalerne til kommunale aktiviteter.

Det svar stillede Brøndby Kommune sig uforstående overfor. De hævder nemlig, at de telefonisk havde fået ja fra Statsforvaltningen, men da de skulle bekræfte godkendelsen, var svaret ændret fra et ja til et nej. Brøndby Kommune klagede derfor til Indenrigsministeriet, som de ville have til at fastslå, om det er lovligt, at en offentlig myndighed ændrer sin beslutning på den måde.

Læs også:

Se også: Benny Winther om BIF-fremtid: Man skal aldrig sige aldrig

Svaret fra Indenrigsministeriet kom i mandags, og svaret var, at Statsforvaltningen ikke havde gjort noget forkert.

- Vi fik en afvisning, efter ministeriet havde tænkt over sagen i seks uger. Deres svar lød, at Statsforvaltningen havde taget forbehold i det mundtlige svar til os. Men vi ville jo aldrig have været tilfreds med et forbeholdende svar. I det tilfælde ville vi ikke have arbejdet videre med sagen, siger Brøndby Kommunes borgmester IB Terp til tipsbladet.dk.

Indenrigsministeriets afgørelse betyder dog ikke, at Brøndby Kommune opgiver at købe lokalerne på Brøndby Stadion, der kan indbringe den trængte Superliga-klub godt 10 millioner kroner, idet klubbens bankforbindelse Nordea, der har pant i stadion, har indvilget i at få del i provenuet ved et salg.

Se mere:

Se også: Rasende Auri: Pinlig attitude

- Vi er ved at formulere et brev til ministeriet, hvor vi beder dem tage stilling til sagens substans. For vi forstår stadig ikke, at vi ikke kan få lov til at købe de lokaler, når andre kommuner kan leje deres stadion ud med tab til andre klubber. Og jeg håber ikke, at ministeriet vil være lige så lang tid om at svare denne gang, for jo længere vi når frem, jo mere usikker bliver situationen. For kommer der nye ejere til i Brøndby IF, er det ikke sikkert, de vil sælge.

- Men vi er stadig interesserede, og den her handel er, i den nuværende situation, til fordel for begge parter, påpeger Ib Terp.

Brøndby Kommune håber altså stadig, at de får lov at købe lokalerne på Brøndby Stadion. Kommunen har slået fast, at de ikke forstår, at Statsforvaltningen har afvist deres ønske om at købe lokalerne, idet de ønsker at bruge lokalerne til kommunale aktiviteter såsom klubhus for en voksende amatørafdeling.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere