DBU venter med Brøndby-sanktion

DBU sanktionerer næppe Brøndby for fansenes kasteskyts mod Randers-målmand, inden DIF har behandlet anken at skulle spille uden tilskuere

Brøndby fansene er endnu en gang kommet i fokus for deres opførsel - eller mangel på samme. (Foto: Jens Dresling)
Brøndby fansene er endnu en gang kommet i fokus for deres opførsel - eller mangel på samme. (Foto: Jens Dresling)

Brøndby var egentlig dømt til at spille uden tilskuere i sæsonens to første hjemmekampe, men klubben ankede dommen, der først var givet af DBU's Disciplinærudvalg og siden stadfæstet af unionens appeludvalg. Anken er nu sendt til DIF's appeludvalg, og indtil, der ligger en afgørelse klar, kan Brøndby lukke tilskuere ind til deres hjemmekampe.

Siden er Brøndby blevet ramt af endnu en indberetning, der kan komme til at koste dyrt. I forårspremieren mod Randers FC kastede Brøndby-fansene blandt andet lightere og mønter efter målmand David Ousted i en sådan grad, at dommer Michael Svendsen måtte afbryde kampen kortvarigt men en stund overvejede helt at stoppe kampen og sende spillerne i omklædningsrummene.

Læs også:

Se også: AGF-stopper: Knald på mod Brøndby

I dommen om to kampe uden tilskuere er der også en betinget kendelse om en tredje kamp uden tilskuere, men den seneste indberetning bliver næppe behandlet af DBU's Disciplinærudvalg, inden DIF har behandlet ankesagen.

- Sagen skal til behandling hos DIF 18. marts, så det virker mest naturligt, at DBU's Disciplinærudvalg afventer kendelsen herfra, inden man behandler indberetningen fra kampen mellem Brøndby og Randers FC, siger DBU's advokat Thomas Jønsson til tipsbladet.dk

DIF har også meddelt denne dato til Brøndby, der dog også har fået beskeden om, at selve afgørelsen kan ende med først at komme 1. april. Indtil videre har klubben dog valgt at give sine sponsorer billetter til de næste fem hjemmekampe.

Læs også:

Se også: Auri: Nu er sagen lukket

Billetterne er dog sendt ud med et forbehold i forhold til de tre hjemmekampe, der ligger efter at DIF-afgørelsen er kommet. Det drejer sig henholdsvis om kampene mod AGF 1. april, Sønderjyske 14. april og Silkeborg 21. april.

Hvis DIF-appeludvalget ender med at afgøre, at Brøndby skal spille uden tilskuere i en eller flere kampe, kan de tre kampe blive berørt, da det i den oprindelige dom om to kampe uden tilskuere også var en betinget kendelse på en tredje kamp, som kan blive aktuel efter den seneste indberetning fra kampen mod Randers FC.

Brøndbys to næste hjemmekampe bliver dog med sikkerhed afviklet med tilskuere på stadion. Det drejer sig om den kommende pokalsemifinale mod EfB 13. marts og Superligakampen mod FC Midtjylland 17. marts.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere