Her er Brøndbys rådgiver

Tidligere formand i Amagerbanken og Cimber advokaten N. E. Nielsen hjalp kriseramte Brøndby i forhandlingerne med Spillerforeningen

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Den konkurstruede fodboldklub Brøndby fik hjælp fra en særdeles kontroversiel herre i de dramatiske forhandlinger med Spillerforeningen.

I forsøget på at forhandle med foreningen om et krav på 30 mio. kr. havde Brøndby nemlig hyret assistance fra advokaten N. E. Nielsen, der må siges at være blandt de mest ombruste erhvervsfolk de senere år.

Det bekræfter en lang række kilder med indgående kendskab til forløbet over for Ekstra Bladet.

Kender Winthers datter Advokaten, der på det seneste har været partner hos advokatfirmaet Lett, stod blandt andet i spidsen for den nu krakkede Amagerbanken, der gik ned med et brag i foråret 2011.

Læs også:

Se også: Brøndby trækker tiden - igen

N. E. Nielsen er i Lett kollega med Brøndby-næstformand Benny Winthers datter, Marlene Winther Plas, der også repræsenterede Brøndby, så det er derigennem, den kontroversielle advokat pludselig kom ind i billedet.

Advokatens rolle i Amagerbankens krak fik ham og den øvrige bestyrelse i søgelyset for slet ikke at holde styr på en række kriseramte kunders valutaspekulation, der endte med at koste banken næsten 400 mio. kr.

Selv i søgelyset N. E. Nielsen selv er senest blevet sigtet af bagmandspolitiet for netop sin involvering i den sag, men Amagerbanken er langtfra de eneste problemsager, N. E. Nielsen bærer rundt på i rygsækken.

Se mere:

Se også: Rommedahl overtager styringen i Brøndby

Den tidligere så anerkendte bestyrelseskonge har nemlig også stået i spidsen for det konkursramte flyselskab Cimber, ligesom han også var formand for og med til at sejle rederiet Torm ud over afgrunden med et samlet tab på over seks mia. kr. de senere år.

Torm klarede lige akkurat skærene og er nu fuldstændig styret af sine mange kreditorer, herunder bankerne.

Om det ender på samme måde i Brøndby, må tiden vise.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken N.E. Nielsen eller Brøndby.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere