Brøndby-bagmandens frådse-fortid

Som ung fik den ny Brøndby-bagmand Jeppe Stokholm sønderlemmende kritik for at bruge enorme summer af statslige tipsmidler til at finansiere ekstravagante politiske rejser

Jeppe Stokholm kan vise sig at være en slags redningsmand i Brøndby IF. (PR-foto)
Jeppe Stokholm kan vise sig at være en slags redningsmand i Brøndby IF. (PR-foto)

Jeppe Stokholm er manden, der skal holde styr på alle trådene omkring den investor-gruppe, der gerne skal redde fodboldklubben Brøndby ud af det økonomiske uføre, klubben har befundet sig i de seneste år.

En slags redningsmand er advokaten udråbt til.

Men det kan godt være, at Jeppe Stokholm ikke skal være den, der styrer investorgruppens økonomi.

For han har tidligere haft gevaldige problemer med at holde styr på andres penge.

Læs også:

Se også: Ferie-Madsen ansat hos Brøndby-bagmand

Det demonstrerede han som ung politiker med en lovende karriere i Venstres Ungdom.

Som formand for Internationalt Udvalg (i daglig tale blot kaldt 'Rejseudvalget') var han i 1996/97 en del af den absolutte top i Venstres Ungdom og lignede en fremtidens mand i dansk politik.

Men hans tid på toppen blev kort. For en håndfuld ekstravagante rejser under Stokholms formands-tid affødte et meget kritisk notat fra daværende landskasserer Sune Wæsel. Han beskrev rejserne som: 'Meningsløst stort overforbrug og grov ligegyldighed i omgang med VU's penge.

Eller det vil sige offentlighedens penge. For VU's rejser er nemlig 75 procent finansieret af Tipsmidler, der tildeles fra Danske Spils overskud. Dermed var det reelt offentlige midler, Jeppe Stokholm frådsede for på rejser til Belgien, Østrig, Israel, Finland og Spanien.

Læs også:

Se også: Ny Brøndby-bagmand træder frem

I fire tilfælde deltog Stokholm selv på rejserne, der afstedkom hård kritik på grund af de luksuriøse indkvarteringer, dyre middage, enorme taxa-regninger, indkøb af alkohol og generelt skødesløse indkøb af luksusvarer som cigaretter, chokolade og pay per view-film på hotellerne.

Skandalen blev beskrevet i Ekstra Bladet 20. marts 1997, hvor hele misæren havnede på forsiden. Det skabte stor opstandelse i VU's bagland, og Jeppe Stokholms popularitet faldt

Jeppe Stokholm forlod sin post på VU's Landsstævne i 1997 og holdt sig derefter ude af politik, selv om han dog et stykke tid efter havde et studiejob som sekretær i Folketinget.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jeppe Stokholm.

1 af 3 Forsiden på Ekstra Bladet 20. marts 1997
2 af 3 Artiklerne fra 20. marts 1997.
3 af 3 Jeppe Stokholm kan vise sig at være en slags redningsmand i Brøndby IF. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere