Stjerner klar med 32 mio. til Brøndby

De vil redde deres gamle klub: Tidligere Brøndby-profiler er med i en redningsplan, der samtidig er del af en større kup-plan

Til kamp for Brøndby: Daniel Agger og Per Nielsen er blandt de tidligere Brøndby-spillere, der nu går til kamp for deres gamle klub. (Foto: Lars Poulsen)
Til kamp for Brøndby: Daniel Agger og Per Nielsen er blandt de tidligere Brøndby-spillere, der nu går til kamp for deres gamle klub. (Foto: Lars Poulsen)

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har en række tidligere Brøndby-spillere anført af klublegenden Per Nielsen givet tilsagn om at skyde i alt 32 mio. kr. i den fallerede storklub.

Per Nielsen selv er langtfra den mest velhavende i gruppen, der også tæller udlandsproffer som Thomas Kahlenberg, Daniel Agger og Johan Elmander, men han står i spidsen for projektet på grund af sin enorme symbolske betydning for Brøndby.

Det erfarer Ekstra Bladet fra en række kilder med indgående kendskab til projektet.

De pengestærke spillere er blot del af en større kupplan, hvor en række forretningsfolk med millioner i ryggen forsøger at overtage magten i den kriseramte klub.

Kupforsøg
Men af frygt for modstand fra baglandet og for megen omtalte i medierne bliver det igangværende kupforsøg orkesteret via en række forskellige grupper, hvor kun få personer kender til projektets egentlige pengemænd.

– Ingen står frem, før den endelige aftale med Brøndby er underskrevet. Vi vil ikke risikere, at der kommer grus i maskineriet, siger en af investorerne til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Brøndby: Vanskeligt at finde en sponsor

Internt betegner investorerne det med, at man opererer i forskellige 'celler', og selv ikke de højt profilerede spillere kender noget til de øvrige investorers identitet.

De fremskredne kup-planer foregår hen over hovedet på Brøndbys nuværende direktør, Tommy Håkansson, som med meget stor sandsynlighed er fortid, hvis investorerne og spillerne får held til at komme til magten.

Det samme er Brøndbys nuværende bestyrelse, hvor næstformand Benny Winther reelt er den eneste, der har kontakt til gruppen.

Ejerpant i Gildhøj
I forbindelse med, at Benny Winther senest reddede Brøndby med likviditet, har den øvrige bestyrelse nemlig deponeret sit mandat hos den hovedrige transportkonge, der blandt andet har ejerpant i Gildhøj Centret.

Ud over Benny Winther er en anden nøgleperson telerigmanden Thomas Rasmussen, der som beskrevet i Ekstra Bladet har en noget blakket fortid, blandt andet som annoncehaj.

Læs også:

Se også: Rebecca fik Laudrups medalje

Investorgruppen har derfor et klokkeklart krav om, at den kontroversielle rigmand, der blandt andet ejer angriberen Simon Makienok, intet skal have at gøre med Brøndby fremover.

Man har sågar krævet at få en liste over samtlige forretninger med Thomas Rasmussen, så man kan afslutte dem og undgå at have noget at gøre med ham fremover.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Brøndby og Thomas Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere