Dansk pokal-logik: Og Rusland vinder

Muligheden for at russiske hold er med i Europa Leagues kvartfinale gør, at Brøndby kun skal spille uden tilskuere i en superligakamp

Russisk fodbold kan sende denne lille Brøndby-fan til fodbold. (Foto: Mie Brinkmann)
Russisk fodbold kan sende denne lille Brøndby-fan til fodbold. (Foto: Mie Brinkmann)

Fodboldens veje er uransagelige for ikke at tale om den til tider mærkelige logik, beslutningerne træffes ud fra.

Orker man, så kommer forklaringen her: Forklaringen på, hvorfor Brøndby skal spille en superligakamp og en pokalkamp for tomme tribuner og ikke, som det lå i kortene to superligakampe.

Det er russerne! Det er deres skyld. DBU skriver det selv i pressemeddelelsen:

- Som en betingelse for at deltage i de europæiske klubturneringer har de nationale ligaer og forbund forpligtiget sig til ikke at spille kampe i den bedste række og i pokalturneringerne sideløbende med kampe i de europæiske turneringer.

Se også: Esbjerg-profil om tilskuerløs Brøndby-kamp: Kan være fordel og ulempe

Så langt så godt. Og så kommer det dårlige:

- DBU havde indledningsvist ansøgt UEFA om at spille kampen den 11. april. Men spilletidspunktet karambolerer med returkampene i Europa Leagues kvartfinale, da der fortsat er en sandsynlighed for, at der er russiske hold i turneringen.

Og hvorfor er russiske hold så fandens vigtige? Jo, fordi at de grundet tidsforskellen spiller kampe klokken 18.00 dansk tid. Og derfor vil en dansk pokalsemifinale skulle spilles allerede 15.30 for ikke at kollidere med de russiske kampe.

Logik for viderekomne og i hvert fald for UEFA.

Brøndby - 19. feb. 2013 - kl. 14:35 Surt Brøndby-show: DBU afviser tilskuer-anke

Og som DBU præciserer:

- TV-aftalerne til klubturneringskampene og pokalturneringen gør det heller ikke muligt at spille to semifinaler på samme dato eller at flytte en kamp i Superligaen for på den måde at finde en alternativ dato.

Puha, så langt så godt… eller skidt

Faktum er og bliver, at FC Midtjylland alligevel får tilskuere, når de 17. marts møder Brøndby, og at Esbjerg kommer til at spille for tomme tribuner i pokalsemifinalen 13. marts.

Søren Poulsen, adm. direktør i Esbjerg fB

Se også: BIF'er regner ikke med midtbaneplads

- Økonomisk kommer vi som sådan ikke til at få ekstra udgifter ved at spille uden tilskuere. Og når Brøndbys forseelse skete i en pokalkamp, synes jeg egentlig, at det er fair nok, at straffen skal udstås i en pokalkamp.

Og russerne?

De er nok også temmelig ligeglade.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere