Det sker, hvis Brøndby går konkurs

Tvangsnedrykning er blot én af konsekvenserne for Brøndby IF, hvis man begæres konkurs

Dennis Rommedahl og resten af spillertruppen har endnu ikke fået løn. (Foto: Jens Dresling)
Dennis Rommedahl og resten af spillertruppen har endnu ikke fået løn. (Foto: Jens Dresling)

Skulle Spillerforeningen, HK eller Brøndby IF selv ende med at begære klubben konkurs, starter en større lavine i dansk fodbold.

Ekstra Bladet erfarer, at ledelsen i klubben fredag eftermiddag sidder og diskuterer, om man skal foretage den smertefulde beslutning selv efter nogle hårde forhandlinger med Spillerforeningen. Forhandlinger, der ikke har ført nævneværdige resultater med sig.

Læs også:

Se også: Brøndby-spillere kan smutte på onsdag

Hvis det sker, bliver klubben omgående rykket ned i Danmarksserien.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union, der efter Lyngbys konkurs for 10 år siden ændrede reglerne. Således vil det ikke være muligt for Brøndby at spille sæsonen færdig med amatørspillere.

Alle spillere vil få ophævet deres kontrakter.

Læs også:

Se også: Brøndby-toppen overvejer konkurs

De resterende kampe i Superligaen vil blive tabt 0-3, mens de allerede opnåede resultater i ligaen ikke vil blive pillet ved. Derfor vil der være hold, der nyder godt af degraderingen, mens eksempelvis Silkeborg IF kan ærgre sig over, at man som eneste hold har tabt to gange til Brøndby i indeværende sæson.

Konkursen berører alle turneringer, klubben deltager i. Derfor vil FC København overtage pladsen i semifinalen mod Esbjerg fB, da holdet tabte kvartfinalen til Brøndby i efteråret.

Her er de fem vigtigste punkter ved en konkurs:

  1. Klubben vil omgående blive trukket ud af turneringen og vil tabe resten af sine kampe med 0-3. Alle hidtidige resultater opretholdes.
  2. En konkursramt klub bliver også trukket ud af pokalturneringen, hvis den fortsat er med. Brøndby er stadig med i pokalturneringen, hvor holdet står foran to semifinalekampe mod Esbjerg.
  3. Klubben bliver derefter rykket to rækker ned. Hvis den i forvejen er endt på en nedrykningsplads i tabellen, bliver degraderingen reelt på tre rækker. For en superligaklub betyder det en tur i Danmarksserien.
  4. Alle spillere på kontrakt bliver fritstillet. En konkurs rammer kun første seniorhold sportsligt, men den har virkning for alle kontraktspillere i klubben. Alle kontraktspillere mister deres arbejde, og det er ligegyldigt, om det er seniorspillere eller U/17-spillere.
  5. Licensen overgår til moderklubben - i Brøndbys tilfælde Brøndby IF - og klubben er forbudt at skrive nye kontrakter resten af kalenderåret plus et år yderligere.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere