Rigmand: Kan ikke redde Brøndby

Thomas Rasmussen hjælper gerne til på Vestegnen, men han afviser, at han alene kan redde Brøndby fra en faretruende konkurs

Pengene er en mangelvare i Brøndby (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Pengene er en mangelvare i Brøndby (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Dag for dag og minut for minut rykker konkursen tættere på i Brøndby.

Rigmanden Thomas Rasmussen har længe været bragt i spil omkring klubben for at give en hjælpende hånd, og selvom han er positivt indstillet, så afviser han, at han alene kan redde Brøndby fra en konkurs.

- Hvis de står og mangler penge til at få enderne til at hænge sammen, vil jeg tro, at de ringer igen. Det kan også være, de har fundet andre. Det ved jeg ikke. Vi vil låne ud til helt almindelige bankrenter. Det er et helt almindeligt lån. Det har ikke noget med aktieemissionen eller noget at gøre. Det er for at give en hjælpende hånd ved at yde et lån for en kortere periode. Det er kun den korte bane, vi kigger på her. På den lange bane er vi slet ikke inde over, siger Thomas Rasmussen til TV2.

Brøndbys største hurdle lige nu er at nå til enighed med Spillerforeningen, hvor klubben skylder mere end 30 millioner i manglende udbetaling af feripenge og pension. Det har klubben ikke råd til at betale og arbejder derfor på at blive enige om en afdragsordning.

Se også:

Se også: Brøndby-spillere kan smutte på onsdag

Et lån fra Thomas Rasmussen er dog slet ikke nok til at dække gælden.

- Nej, ikke i forhold til Spillerforeningen. Men i forhold til at nå hen til deres aktieemission, så fansene også har en klub, når sæsonen går i gang. Men nøglen til at nå i mål ligger mellem Brøndby og Spillerforeningen. Vores lille lån kan hverken rykke et komma eller noget. Det er slet ikke i den størrelsesorden. Det er bare en lille brik ud af mange små, siger han til TV2.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger overvejer BIFs bestyrelse selv at begære klubben konkurs.

Ekstra Bladet følger sagen...

Her er de fem vigtigste punkter ved en konkurs:

  1. Klubben vil omgående blive trukket ud af turneringen og vil tabe resten af sine kampe med 0-3. Alle hidtidige resultater opretholdes.
  2. En konkursramt klub bliver også trukket ud af pokalturneringen, hvis den fortsat er med. Brøndby er stadig med i pokalturneringen, hvor holdet står foran to semifinalekampe mod Esbjerg.
  3. Klubben bliver derefter rykket to rækker ned. Hvis den i forvejen er endt på en nedrykningsplads i tabellen, bliver degraderingen reelt på tre rækker. For en superligaklub betyder det en tur i Danmarksserien.
  4. Alle spillere på kontrakt bliver fritstillet. En konkurs rammer kun første seniorhold sportsligt, men den har virkning for alle kontraktspillere i klubben. Alle kontraktspillere mister deres arbejde, og det er ligegyldigt, om det er seniorspillere eller U/17-spillere.
  5. Licensen overgår til moderklubben - i Brøndbys tilfælde Brøndby IF - og klubben er forbudt at skrive nye kontrakter resten af kalenderåret plus et år yderligere.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere