Brøndby-spillere kan smutte på onsdag

Hvis Brøndby-spillerne gør krav på deres løn i dag, kan de smutte transferfrit fra klubben på onsdag

Daniel Stenderup og kollegaerne kan onsdag blive spredt for alle vinde. (Foto: Jens Dresling)
Daniel Stenderup og kollegaerne kan onsdag blive spredt for alle vinde. (Foto: Jens Dresling)

Brøndby IF mangler penge for øjeblikket, og klubben kan også snart gå hen og mangle spillere, hvis ikke der bliver fundet en løsning på de økonomiske problemer.

Klubben skulle have udbetalt løn torsdag, men det er endnu ikke sket. Og hvis overførslen ikke sker snart, kan spillerne med Dansk Boldspil-Unions regler i hånden rive deres kontrakter itu.

Det såkaldte cirkulære 60 i unionens regler omhandler situationer, hvor klubber misligholder kontrakter, og i stykke 1.2 står der følgende:

Læs også:

Se også: Brøndby-aktien falder som en sten

Det betyder, at hvis Brøndby-spillerne i dag skriftligt kræver at få lønnen udbetalt, så kan de onsdag blive løst fra deres kontrakt.

Og som transferfrie spillere kan de skrive kontrakt med en anden klub øjeblikkeligt.

Læs også:

Se også: Brøndby tæt på lukning

I Spillerforeningen bekræfter man, at reglerne skal tolkes på den måde, men vil ikke fortælle, hvad man rådgiver Brøndby-spillerne til at gøre på det punkt.

- Det har vi ingen kommentarer til, siger kommunikationsansvarlig Casper Riddersborg.

Her er de fem vigtigste punkter ved en konkurs:

 1. Klubben vil omgående blive trukket ud af turneringen og vil tabe resten af sine kampe med 0-3. Alle hidtidige resultater opretholdes.
 2. En konkursramt klub bliver også trukket ud af pokalturneringen, hvis den fortsat er med. Brøndby er stadig med i pokalturneringen, hvor holdet står foran to semifinalekampe mod Esbjerg.
 3. Klubben bliver derefter rykket to rækker ned. Hvis den i forvejen er endt på en nedrykningsplads i tabellen, bliver degraderingen reelt på tre rækker. For en superligaklub betyder det en tur i Danmarksserien.
 4. Alle spillere på kontrakt bliver fritstillet. En konkurs rammer kun første seniorhold sportsligt, men den har virkning for alle kontraktspillere i klubben. Alle kontraktspillere mister deres arbejde, og det er ligegyldigt, om det er seniorspillere eller U/17-spillere.
 5. Licensen overgår til moderklubben - i Brøndbys tilfælde Brøndby IF - og klubben er forbudt at skrive nye kontrakter resten af kalenderåret plus et år yderligere.

Selvom det danske transfervindue er lukket med indgangen til februar, er der stadig mulighed for at skifte væk fra eksempelvis Superligaen.

På listen nedenfor kan du danne dig et overblik over deadline i de forskellige lande.

 • 1. februar: Tyrkiet
 • 8. februar: Serbien
 • 15. februar: Schweiz
 • 27. februar: Rusland
 • 28. februar: Polen
 • 1. marts: Ukraine
 • 2. marts: Kina
 • 2. april: Sverige
 • 5. april: Norge
 • 15. april: USA

Kilde: Tipsbladet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere