Brøndby-aktien satte bundrekord

Brøndby-aktien faldt drastisk fredag formiddag og lukkede historisk lavt ved fondsbørsens lukning

Simon Makienok og de øvrige Brøndby-spillere skal nok ikke insistere på at få deres tilgodehavende løn udbetalt i aktier. Brøndby-aktien har aldrig været mindre værd. (Foto: Jens Dresling)
Simon Makienok og de øvrige Brøndby-spillere skal nok ikke insistere på at få deres tilgodehavende løn udbetalt i aktier. Brøndby-aktien har aldrig været mindre værd. (Foto: Jens Dresling)

Brøndby-aktien faldt fredag formiddag til en rekordlav kurs på børsen i København. Aktien dykkede kort efter åbningen med 24 procent og satte bundrekord med kurs 7,5.

Fredag eftermiddag lukkede aktien med et fald på 16 procent og kan nu købes for 8,25 kroner. Det er det laveste brøndby-aktien nogensinde har stået i ved fondsbørsens lukning.

Brøndby-aktien har været ude på noget af en rutsjetur de seneste dage på børsen i København, hvor det er gået mere ned end op.

Læs også:

Se også: Brøndby-spillere: Løn mandag, ellers...

Torsdag kostede turbulensen 5,3 procent af aktiens værdi. Og den sluttede med at koste 9,85 kroner.

Torsdag aften meddelte den økonomisk pressede fodboldklub til børsen, at der ikke var kommet nogen aftale på plads mellem klubben og Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag.

Det skyldes, at man stadig er uenige om, hvor meget Spillerforeningen reelt skal have af fodboldklubben, ligesom parterne endnu ikke har fundet en løsning på, hvordan pengene skal falde.

Læs også:

Se også: Se tidslinien: Brøndbys nedtur

Samtidig har spillerne i klubben ikke fået deres januarløn udbetalt, selv om kalenderen nu viser februar.

- Brøndby IF's drøftelser med Spillerforeningen har i dag ikke ført til et resultat.

- Som følge heraf har Brøndby IF ikke udbetalt løn til sine medarbejdere, da det er en forudsætning for Brøndby IF's nuværende kapitalplan, at der er en aftale med Spillerforeningen, skrev klubben torsdag.

Dermed er Brøndby også kommet endnu tættere på en konkurs end før.

Her er de fem vigtigste punkter ved en konkurs:

  1. Klubben vil omgående blive trukket ud af turneringen og vil tabe resten af sine kampe med 0-3. Alle hidtidige resultater opretholdes.
  2. En konkursramt klub bliver også trukket ud af pokalturneringen, hvis den fortsat er med. Brøndby er stadig med i pokalturneringen, hvor holdet står foran to semifinalekampe mod Esbjerg.
  3. Klubben bliver derefter rykket to rækker ned. Hvis den i forvejen er endt på en nedrykningsplads i tabellen, bliver degraderingen reelt på tre rækker. For en superligaklub betyder det en tur i Danmarksserien.
  4. Alle spillere på kontrakt bliver fritstillet. En konkurs rammer kun første seniorhold sportsligt, men den har virkning for alle kontraktspillere i klubben. Alle kontraktspillere mister deres arbejde, og det er ligegyldigt, om det er seniorspillere eller U/17-spillere.
  5. Licensen overgår til moderklubben - i Brøndbys tilfælde Brøndby IF - og klubben er forbudt at skrive nye kontrakter resten af kalenderåret plus et år yderligere.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere