Trods aftale: Brøndby er endnu ikke reddet

Lønaftalen med de ansatte er blot et skridt på vejen i den plan, der skal redde fodboldklubben Brøndby

Fodboldklubben Brøndby meddelte fredag, at klubben har indgået en lønaftale med medarbejderne, hvilket skal være med til at sikre klubbens kortsigtede likviditet frem til en planlagt aktieudvidelse i foråret.

Det betyder dog ikke, at Brøndby nu er reddet fra at gå konkurs.

Endnu resterer forhandlinger med Spillerforeningen, der repræsenterer både nuværende og tidligere spillere i den såkaldte feriepengesag.

Brøndby er blevet dømt til at betale tre tidligere spillere feriepenge og pension. Den dom ventes at danne præcedens, så det samlede krav mod klubben bliver langt over 20 millioner kroner.

Brøndby har ønsket en henstandsordning, men Spillerforeningen stejler.

Her er oversigten over de vigtigste punkter i Brøndbys redningsplan:

* Lønnedgang for medarbejderne i klubben.

* Tilførsel af likviditet fra eksterne investorer og nuværende långivere, indtil aktiekapitaludvidelsen er gennemført. Tilsagn herom er opnået betinget af, at øvrige finansielle punkter i planen er opfyldt

* Henstandsordning med større enkeltkreditorer.

* Henstandsordning og aftale med Spillerforeningen om "feriepengesagen". Aftale med Spillerforeningen om både det forfaldne krav og, som i andre Superligaklubber, de uforfaldne krav.

* Ophævelse af A-aktieklassen i Brøndby IF. Brøndbyernes IF Fodbold Fond og øvrige A-aktionærer har alle og enstemmigt accepteret dette.

* Færdiggørelse af "Vision 2015" - virksomhedens nye plan for de kommende år, inkl. økonomiske målsætninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer