FCK-spillere fik trusler i Brøndby

Nu er det slut: Brøndby-direktør Tommy Håkansson har fået mere end nok efter onsdagens tilskuerballade, der ikke er enestående

Scener som disse kommer ikke til at ske ingen, lover Brøndby-direktøren (Foto: Jens Dresling)
Scener som disse kommer ikke til at ske ingen, lover Brøndby-direktøren (Foto: Jens Dresling)

Ukvemsord, spyt og forsøg på spark fra Brøndbys tilhængere var en del af billedet, da FC Københavns reservehold den 3. september spillede på bane 2 i Brøndby.

Selv om kampen blev spillet en stille og rolig mandag eftermiddag, var visse af de tilstedeværende af de mere yderliggående Brøndby-sympatisører så højt oppe at køre, at FCK-spillerne under og efter kampen blev mødt med skældsord af værste skuffe.

Ifølge Ekstra Bladets kilder var luften ladet med had og blev suppleret med verbale udgydelser som:

Se mere:

Se også: Politi: FCK-kontrollører var heroiske

’Vi ved, hvor din familie bor’.

’Fuck dig, din lille FCK-bøsse’.

’Er det dig Cornelius, jeg kommer og dræber dig’.

Truslerne og aggressiviteten nåede et sådant omfang, at kampens dommer valgte at indberette sagen, og Brøndby har derfor fået en disciplinærsag, som endnu ikke er afgjort, på halsen.

Se mere:

Se også: Sådan kan DBU straffe Brøndby efter uro

Efter den famøse reserveholdskamp lovede Brøndby bod og bedring, men onsdag aften eskalerede situationen igen, da en stor hob af fans invaderede banen på Brøndby Stadion, og nu har Brøndby-direktør Tommy Håkansson fået mere end nok.

– Det er dybt, dybt uheldigt, hvad der skete, og jeg garanterer, at det aldrig sker igen.

Hvordan kan du garantere det?

– Det finder vi ud af, når vi har analyseret, hvordan det kunne ske.

Burde I ikke have haft et beredskab for, hvordan I skulle forholde jer til, at så mange mennesker ville invadere banen?

Se også:

Breøndby indstiller billetsalget til efterårets sidste kampe. (Foto: Jens Dresling) DBU Pokalen - 29. nov. 2012 - kl. 12:23 Brøndby suspenderer billetsalg

– I forhold til tidligere FCK-kampe havde vi opgraderet vagtstyrken med 20 private vagter, men det er svært at tage højde for en situation, som aldrig før er set i Danmark. Det er fuldstændig uacceptabelt, hvad der skete, men det er også vigtigt at huske, at 95 procent af dem, der løb ind på banen, ikke ville noget ondt, siger Håkansson og køber ikke påstanden om, at FCK-spillerne decideret var i fare, da de over 1000 fans invaderede banen efter Brøndbys sejr.

Til gengæld hersker der ikke tvivl om, at FCK’s fans var i alarmerende fare for at blive inddraget i en konflikt med Brøndbys mange baneløbere, mener FCK-direktør Anders Hørsholt.

– Kun en indgriben i sidste øjeblik fra politiet forhindrede, at det endte helt galt, da Brøndbys tilhængere til sidst stod omkring fem meter fra FCK’s fanafsnit, siger Anders Hørsholt.

Se mere:

FCK'erne føler sig mildest talt ikke velkomne i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 29. nov. 2012 - kl. 14:11 FCK truer med at boykotte Brøndby

Om FCK reelt truer med boykot, ønskede Hørsholt ikke at uddybe i aftes.

Vilfort og Bjur til stede
Formanden for DBU’s turneringsudvalg, Peter Ebbesen, bekræfter sammen med direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, at der verserer en disciplinærsag efter den famøse reserveholdskamp i begyndelsen af september.

– Men jeg kender ikke sagen tilstrækkeligt til, at jeg vil udtale mig om den, siger Claus Thomsen.

Til stede ved kampen var Brøndbys talentchef Kim Vilfort. Ifølge Ekstra Bladets kilder forsøgte hverken han eller sportschef Ole Bjur at dæmpe de grænseoverskridende Brøndby-fans eller tilkalde vagter.

Kim Vilfort siger, at han ikke oplevede at tilskuerne gik over stregen:

Se også:

(Foto: Jens Dresling) Allan Olsen - 29. nov. 2012 - kl. 10:51 Luk Faxe-tribunen!

– Nu er det lang tid siden, at kampen blev spillet. Uden at gå i detaljer kan det godt være, at der blev råbt forskellige ting fra tilskuerne, men jeg husker det ikke som noget specielt.

Ekstra Bladet har kendskab til, at der, uden at der er kommet en disciplinærsag ud af det, også har været ballade i forbindelse med en U17-kamp mellem de to københavnske storklubber blot et par uger efter reserveholdskampen.

Urolighederne bestod ved den lejlighed af, at FCK’s bus blev vandaliseret med maling. Under selve kampen var der dog ingen episoder.

Alt i alt tegner der sig et billede af, at folk, der kalder sig Brøndby-fans, gentagne gange mildest talt er gået over stregen i forbindelse med kampe mod ærkerivalen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen