Udenlandsk rigmand eller konkurs

- Det er fuldstændig udelukket, at Brøndby kan hente 150 mio. kr. fra danske investorer. Kun en udenlandsk rigmand tør investere i så risikofyldt projekt, siger erfaren investeringsrådgiver

- Jeg har dyb respekt for alle de frivillige, der har skabt denne klub, og dem glemmer vi ikke, siger direktør Tommy Håkansson om det fremtidige ejerforhold i klubben. (Foto: Thomas Sjørup)
- Jeg har dyb respekt for alle de frivillige, der har skabt denne klub, og dem glemmer vi ikke, siger direktør Tommy Håkansson om det fremtidige ejerforhold i klubben. (Foto: Thomas Sjørup)

'Brøndby kommer aldrig i en situation som FCK eller Manchester United, hvor klubben kan sælges og overtages af udenlandske spekulanter. Ingen skal kunne overtage os'.

Der var vægt bag ordene, da daværende bestyrelsesformand Per Bjerregaard efter klubbens generalforsamling 8. april 2010 i Michael Laudrup Loungen på Brøndby Stadion stillede op til interview og forklarede fremtidsperspektiverne for sit livsværk. I dag klinger den tidligere formands ord mere end hult.

Ikke nok med, at Per Bjerregaard er smidt på porten som bestyrelsesformand, Brøndby står også i en situation, hvor klubben som den store forenings-familie er død. Den tid, da amatørafdelingen og det professionelle selskab hang sammen og interesserne var fælles, hører snart fortiden til.

Læs også:

Se også: Frank Buch: Brøndby-tilbud er væk

Brøndby, som alle kender klubben, eksisterer ikke længere i version 2013. Der er planlagt en aktieemission i første kvartal af 2013, hvor aktieklasserne sammenlægges og udenlandske investorer får mulighed for at købe fallitboet i Brøndby.

- Der eksisterer nu kun to muligheder for Brøndby. Enten går klubben konkurs, eller alternativt overtager en udenlandsk rigmand klubben, siger investeringsrådgiver Martin Lykke fra NP Investor.

- Som jeg vurderer det, vil ingen danskere med mange penge på lommen løbe risikoen. Vi skriver snart 2013 og ikke 2007, da risikovilligheden var langt større. Brøndby, som vi kender det, er død, siger Martin Lykke til dagens udgave af Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Bjerregaard færdig: Brøndby er sat til salg

- Hvorfor udelukker du, at klubben kan fortsætte på danske hænder?

- Det går ikke så godt med de aktier, fansene er i gang med at sælge. Så vidt jeg ved, har de solgt for én mio. kr. Det er lidt op ad bakke. Jeg vil mene, at de har behov for 150 mio. kr. og i min verden er det fuldstændig udelukket, at den kapital kan rejses her i Danmark.

- Brøndby vil i fremtiden blive et dyrt stykke legetøj, hvor en rigmand - i modsætning til under Kasi-Jesper - skal have maksimal indflydelse for investeringen, fastslår Martin Lykke.

Læs også:

Se også: Frygteligt underskud i Brøndby

Morten W. Langer, chefredaktør på AktieUgebrevet, er fuldstændig enig med Martin Lykke i, at Brøndby ender på udenlandske hænder.

- Hvis der skal komme nogen med et større millionbeløb - og det er der brug for - så vil den investor også kræve kontrol. Så det gamle Brøndby er det slut med, siger han.

I Brøndby er man åben for udenlandske investorer - men det skal ske med respekt for klubkulturen på vestegnen.

- Vi siger ikke nej til udenlandske investorer - og jeg tror aldrig, at Brøndby bliver 100 procent udenlandsk ejet. Vi holder alle muligheder åbne, men fremover vil vi være lige så meget klub, som vi hele tiden har været, siger direktør Tommy Håkansson til Ekstra Bladet.

- Det er vigtigt, at en eventuel investor kender til vores kultur og sørger for, at den fortsætter, siger Håkansson endvidere.

LÆS MEGET MERE I DAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Asensio blev sen redningsmand for Real Madrid
Avis: Chelsea risikerer transferforbud efter 25 ulovlige handler
De Gea vil ikke tale om kontraktforlængelse
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen