Brøndby-koryfæ: Tidspunktet var kommet

Det mangeårige bestyrelsesmedlem Finn Andersen mener, at tiden var inde til et struktur-skifte

Finn Andersen (til højre for Benny Winther) var i en årrække en del af Brøndbys bestyrelse (Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Finn Andersen (til højre for Benny Winther) var i en årrække en del af Brøndbys bestyrelse (Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto)

Han har været med i Brøndby næsten hele vejen, hvor han har siddet adskillige år i Brøndbys bestyrelse, men efter flere uenigheder med Per Bjerregaard forlod direktøren for Brøndby Hallen, Finn Andersen, Brøndbys bestyrelse i april måned i år.

Finn Andersen var en del af den 'gamle garde' i Brøndby, der også talte Per Bjerregaard og Benny Winther, og han har om nogen det blå/gule blod strømmende igennem sine årer.

Men dagens udmelding fra Brøndby kommer ikke bag på ham. Han synes, at udviklingen er helt naturlig for Brøndby, selvom den store nedskrivning dog var uventet for ham: '

Se mere:

Se også: Frygteligt underskud i Brøndby

- Jeg er overrasket og var ikke klar over, at de ville afskrive, som de har gjort. At de har afskrevet på stadion, det havde jeg ikke set komme. Det var et stort tal. Men når man fjerner de nedskrivninger fra regnskabet, så er det ikke så slemt, synes jeg, siger Finn Andersen til ekstrabladet.dk.

Dagens udmelding fra Brøndby betyder, at foreningstanken er død. Hvad siger du til det?

- Det har der været talt om i en længere periode, så det har man vænnet sig til. Det var nu, man skulle til at sadle om. Det andet (foreningsstrukturen, red.) har kørt i mange år. En epoke er slut, og så skulle man forsøge noget nyt. Jeg synes, det andet har fungeret godt, og nu er tiden så til, at vi skal skifte struktur. Så det var tidspunktet.

Se også:

Se også: Økonom: Brøndby bevarer håbet lidt endnu

Var det uundgåeligt?

- Nej, jeg synes ikke, det var uundgåeligt, men den foreningsstruktur skulle ændres.

Udmeldingen gør, at klubben åbner op for, at eksterne folk kan træde ind i ejerskabet af kluben, og at klubben kan komme på udenlandske hænder, som sandsynligvis ikke har nogen kærlighed til klubben, men snarere ser det som benhård forretning. Hvad tænker du om det?

Se også:

Se også: Bjerregaard færdig: Brøndby er sat til salg

- Jeg tror, det var tidspunktet. Vi må erkende, at det andet har overlevet sig selv. Hvis vi skal tilbage til tronen, som vi har været i mange år, så er det muligheden. Jeg havde længe troet, at en model med Frank Buch Andersen skulle være løsningen, og at han skulle være en del af det.

- Derfor havde jeg ikke set det komme, at han alligevel ikke skal være med. Jeg ved ikke, hvor det ender henne. Men de har en tanke med det bestyrelsen.

Hvordan ser du fremtiden for Brøndby?

Se mere:

Se også: Brøndby: Ingen Frank Buch-millioner

- Jeg håber på, at de kan få styrket sig sportsligt i januar. At de kan få både holdet og økonomien styrket det, sådan så de igen kommer over stregen. Det er det altafgørende; holdets sammensætning. For jo, jeg er nervøs for, at de rykker ned.

Er du også nervøs for, at klubben går konkurs?

- Jeg kender ikke ikke den plan, bestyrelsen vil præsentere med den fremtidige emission. Så det kan jeg ikke udtale mig om, lyder det fra Finn Andersen.

Klubben 'Brøndbyernes Idræts Forening' kan nu lige så vel kaldes Brøndby A/S.

1 af 2 En epoke er slut, siger Finn Andersen (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Finn Andersen (til højre for Benny Winther) var i en årrække en del af Brøndbys bestyrelse (Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen