Trods storspil: Brøndby delte med Esbjerg

De blå-gule have masser af chancer mod Esbjerg, men måtte nøjes med 2-2 og ligger dermed fortsat sidst i Superligaen

Mikkel Thygesen i nærkamp med Njogu Demba-Nyrén i søndagens kamp. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Thygesen i nærkamp med Njogu Demba-Nyrén i søndagens kamp. (Foto: Lars Poulsen)

18. nov 17:00 Brøndby IF - Esbjerg FB

SuperligaenStadion: Brøndby Stadium, Danmark Dommer: Jakob Kehlet
Brøndby IF
2
2
Slut
Esbjerg FB

BRØNDBY (ekstrabladet.dk): Brøndby kunne have taget et stort skridt mod den rigtige side af nedrykningsstregen, men måtte trods klar overvægt i spil og chancer nøjes med 2-2 mod Esbjerg på Brøndby Stadion.

Dermed ligger klubben fra Vestegnen fortsat på sidstepladsen i Superligaen. Spillemæssigt var der dog fremgang at spore, men effektiviteten stod ikke mål med indsatsen, og så måtte Brøndby nøjes med uafgjort efter ellers at have vendt 0-1 til 2-1 i starten af 2. halvleg.

Brøndby var det bedste hold, og særligt i 1. halvleg var de dominerende. Gæsterne fra Esbjerg tabte både bold og nærkampe, og de blå-gule summede fra start omkring Lukas Hradeckys mål.

Quincy Antipas fik en stor mulighed allerede efter fem minutter, men tæt under mål loppede han lige over. Han var en kontant trussel, og det samme var Simon Makienok med sit hovedspil.

Han havde flere gode hovedstødsmuligheder i 1. halvleg, men headede enten over, forbi eller lige på Hradecky.

Den finske Esbjerg-målmand havde nok at se til og reddede efter 18 minutter flot Antipas’ helflugter. På det tidspunkt var trafikken på Brøndby Stadion ensrettet, og det var ikke fortjent, at Youssuf Toutouh efter 38 minutter kunne bringe vestjyderne foran på holdets første reelle angreb.

Michael Tørnes fik ikke fistet et indlæg langt nok væk. Det endte hos Toutouh, og med et tørt hug fandt lejesvenden fra FC Købehavn et hul i den gule forsvarsmur og gav Esbjerg en pauseføring, der på ingen måder afspillede spil og chancer.

Lynscoring af Brøndby
Brøndby skulle dog kun bruge få sekunder af 2. halvleg på at bringe balance i regnskabet. Uret på måltavlerne var slet ikke startet, da Brøndby-topscorer Simon Makienok slog til.

Quincy Antipas smuttede fra Nicolai Høgh efter en lang fremlægning, og den tidligere SønderjyskE-spiller lagde bolden skråt bagud til Makienok, der forholdsvist let kunne udligne.

Simon Makienok scorede to mål i sidste weekends vitale 2-1-sejr i Silkeborg, og den lange angriber blev igen dobbelt målscorer, da Brøndby efter 53 minutter fik udbytte af presset og kom foran 2-1.

Esbjerg-forsvaret gav ham lidt for meget plads i feltet, og via Mathias Gehrts ryg sparkede han bolden i mål til stor jubel for hovedparten af de 10.596 tilskuere på Brøndby Stadion.

Friløber til Braithwaite
Der lignede det en Brøndby-sejr, og Mathias Gehrt havde chancen for at udbygge føringen, men i stedet for 3-1 blev det efter 63 minutter efter et af de sjældne Esbjerg-angreb.

Jesper Lange lagde bolden ind til Magnus Lekven, og med en flugter fra 12 meter passerede nordmanden Michael Tørnes i Brøndby-målet.

Det rystede Brøndby og faktisk var Esbjerg tættest på at snuppe sejren til sidst. Martin Braithwaite fik en friløber midt i halvlegen, men sparkede forbi mål.

Et kvarter før tid fik Esbjerg-angriberen igen en mulighed af de store, men denne gang reddede Tørnes hans forsøg med en flot fodparade.

I den anden ende havde Brøndby meget spil og skabte også flere gode muligheder mod slutningen. Den bedste faldt to minutter før tid til Brent McGrath, men den netop indskiftede Brøndby-angriber måtte se sit forsøg prelle af på overliggeren.

Det uafgjorte resultat betyder, at Brøndby halvvejs inde i Superligaen fortsat kun har besejret Silkeborg.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen