Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Faxe: Brøndby over stregen inden jul

John Jensen er glad for rollen som konsulent - og satser på at hjælpe Brøndby over nedrykningsstregen inden jul

Konsulent John Jensen med sin nye chef, Auri Skarbalius. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Konsulent John Jensen med sin nye chef, Auri Skarbalius. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

BRØNDBY (ekstrabladet.dk): Han har stået i spidsen for Herfølges danske mestre og været boss i Randers FC, men John ’Faxe’ Jensen lever fint med, at der står konsulent og ikke cheftræner på hans nye Brøndby-visitkort.

- Jeg tror, at jeg kommer til at befinde mig rigtig godt i denne rolle. Det er vidunderligt at være tilbage i Brøndby og ha’ en dagligdag, hvor man har med spillerne at gøre, siger John ’Faxe’ Jensen til ekstrabladet.dk.

Se også: Afslappet Brøndby-start for Faxe

Han havde mandag første arbejdsdag i sin hjerteklub, men det var ikke den sædvanlig humørfyldte og meget vokale Faxe, der ledte formiddagstræningen. Den nyansatte konsulent var i den observerende rolle og lod Bent 'Turbo' Christensen styre træningen.

- Jeg kommer med et sæt friske øjne og skal komme med nogle idéer, der gør, at vi kommer ud af den situation, vi er i for øjeblikket.

- Men jeg kan ikke stå og sige lige her og nu, hvilke punkter jeg vil fokusere på. Jeg skal først observere og lære dem bedre at kende.

Hvad er forskellen på en assistenttræner og en konsulent?

- Assistenttræneren er meget på og mere deltagende i selve træningen. Jeg skal komme med idéer til trænerstaben.

- Det er ikke ensbetydende med, at de skal ta’ imod dem, men de kan overveje dem.

Hvordan har du det med ikke at have det sidste ord?

Se også: Auri slår fast: Faxe refererer til mig

- Det har jeg det ikke svært med. Tværtimod. Jeg kan sagtens se mig selv i denne rolle – ellers havde jeg heller ikke sagt ja.

- Det er et tiltag, der skal hjælpe spillertrup og trænerstab i den rigtige retning, og jeg skal så komme med mine input.

Havde du også gjort det, hvis det havde været en anden klub end Brøndby, der havde spurgt?

- Ja, hvis jeg kunne se formålet med det. Nu er det første gang, at man gør det, og første gang jeg gør det. Det er nyt for mig, og jeg skal lige finde fodfæstet.

Hvad er succeskriteriet for dig?

- I første omgang at vi ligger over stregen 7. december. Det skal være målsætningen for de her otte kampe, vi mangler i efteråret.

- Psykologisk set vil det betyde meget for klub, spillere og trænere at komme over den streg inden vinterpausen, siger John ’Faxe’ Jensen, der debuterer som konsulent sådan for alvor, når Brøndby søndag møder FC København i Parken.

- Det er en stor mundfuld. Det er nummer 1 mod nummer sidst, men jeg tror, at det kan blive en forløsning for vores hold at komme derind. Det er som regel tætte kampe mod FCK, og jeg tror på, at jeg kan få en god start.

- Nu har det været en pause, og vi startet ligesom forfra. Så vi må ind og se, om vi ikke kan tage tre point i Parken, siger en optimistisk John ’Faxe’ Jensen til ekstrabladet.dk.

47-årige 'Faxe' er ansat som konsulent i Brøndby sæsonen ud og fortsætter sideløbende som lørdagsekspert på Premier League på 6’eren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen