Auri: For gode til at rykke ned

Optimistisk Auri: Brøndby-træneren tror, at hans hold har lært af foråret, men prædiker fortsat tålmodighed

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, siger Brøndby-træner Auri Skarbalius, der har arbejdet meget med sine spilleres indstilling - på, hvordan man rejser sig igen efter uundgåelige nedture. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, siger Brøndby-træner Auri Skarbalius, der har arbejdet meget med sine spilleres indstilling - på, hvordan man rejser sig igen efter uundgåelige nedture. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

- Hvad skal jeg sige? Vi lever i et frit land, og folk må mene, hvad de vil.

Auri Skarbalius trækker på smilebåndet. Hvis AaB-anfører Thomas Augustinussen og andre mener, at Brøndby rykker ud af Superligaen, så fint nok.

Sådanne udsagn er bare med til at fyre yderligere op under litauerens undertippede hold.

- Hvis det er det billede, som nogle har af Brøndby, så glæder vi os til at trodse det. Vi vil ikke love alt muligt fantastisk, men vi er for gode til at rykke ned, lover Auri Skarbalius og er så ellers færdig med løfter.

Læs også:

Se også: AaB-provokation: - Brøndby rykker ned

For selv om det er en ny start, selv om stillingen er nulstillet, er Brøndby stadig i minus.

Seks sæsoners mere eller mindre konstant krise vendes ikke til optur i løbet af en opstart, og Brøndby-træneren taler derfor åbent om de nedture, der vil komme.

- Jeg ved godt, at fansene er utålmodige, for de elsker denne klub. Men de må væbne sig med tålmodighed. De kan ikke bare regne med, at vi kører derudad fra start og vinder alt. Vi er stadig i gang med en proces - og forhåbentlig kan vi fortsætte den med flere point, siger Auri Skarbalius.

Hans hold gik efter en god start ned i foråret. Det løb, ifølge træneren, tør for mentale kræfter, men har lært af forårets tæsk.

Læs også:

Se også: Hov! Brøndby ligger nummer 1 ...

- Jeg er meget optimistisk, for jeg tror, at vi lærte rigtig meget af foråret. Vi fik set, hvad der sker, hvis vi ikke overholder vores aftaler. Så taber vi, siger Skarbalius, der har brugt opstarten på at terpe vigtigheden af at overholde de indbyrdes aftaler.

Derfor glæder han sig over, at hans hold ikke gik i panik og glemte aftalerne, da det i generalprøven kom bagud mod HB Køge. De blev holdt, og Brøndby endte med en 2-1-sejr.

Det store spørgsmål er dog, hvordan de blå-gule reagerer, når modgangen melder sig, og de kommer bagud mod bedre modstandere end HB Køge. For, som Auri Skarbalius flere gang i samtalen med Ekstra Bladet pointerer, der vil komme nedture. Brøndby vil blive hvirvlet ind i onde spiraler.

- Vi har fokuseret meget på, hvordan vi rejser os, når vi rammer dårlige perioder. Gode hold og gode spillere rejser sig altid uanset, hvor hårdt de bliver ramt. Det skal vi også kunne. Vi gjorde os nogle erfaringer i foråret, og det var en svær periode, men vi har lært af det.

Læs også:

Se også: 10 hold kan rykke ud af Superligaen

Brøndby indleder sæsonen med en hjemmekamp mod OB, der i sidste sæson endte som nummer 10 - lige under Brøndby. Niendepladsen var de blå-gules dårligste placering i den bedste række, men hvordan kommer det til at gå denne gang?

- Det er svært at sige. Når transfervinduet er lukket efter de første syv runder, er vi nok meget klogere, men jeg tror, at det bliver meget tæt. Alle kan slå alle, og jeg kan mærke, at spillerne virkelig brænder for at vise, at vi er bedre end det, vi viste i sidste sæson, siger Auri Skarubalius, der skal i Top 6 for at opfylde klubbens officielle målsætning.

Det er dog ikke det, han tænker på lige nu. Det er processen, aftalerne, kollektivet. De ting, der skal få klubben tilbage i den sjove halvdel og lukke kæften på de folk, der drister sig til at sige Brøndby og nedrykning i samme sætning ...

Brøndby sæsondebuterer i Superligaen i dag kl. 17 på hjemmebane mod OB (Canal 9).

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen