Brøndbys børs-show var en trist affære

Brøndby-toppen overbeviste ikke mange på generalforsamlingen tirsdag

BRØNDBY (ekstrabladet.dk): Fodboldklubben Brøndbys længe ventede generaforsamling tirsdag eftermiddag og aften i Michael Laudrups Lounge blev forinden forsøgt piftet lidt op med en gratis fodboldtaske, en ølbillet og en kop kaffe med lækkert wiernerbrød.

3-400 aktionærer havde fundet vej til generalforsamlingen i det børsnoterede selskab. Mange af aktionærerne var gamle spillere og frivillige fra Vestegnen, og nogle haltede godt op til kaffebordet og øludskænkningen for at hente gode forsyninger.

Den stærkt kritiserede formand Per Bjerregaard og hans gamle ven og kollega i bestyrelsen, Benny Winther stod længe og kiggede i nogle papirer inden showet begyndte, men det var svært for dem at finde noget opmuntrende.

Se også: Klubkoryfæ forlader Brøndby

Tallene så blodrøde ud og de nedslående sætninger i papirerne egede sig bestemt ikke til højtlæsning. Medarbejdere er sparket ud. Gildhøj Centeret er endnu ikke solgt. Fodboldholdet spiller ikke sammen endnu..

Glæde og ambitioner
Den blege formand stillede sig op på talerstolen og i en trist atmosfære fik han følgende presset ud mellem de kolde og stramme læber:

- Brøndbys værdier bygger på glæde, vilje, ambitioner, engagement og underholdning.

Han lød nærmest som om, han talte franske skruer højt i sin værktøjskasse. Glædesløst. Viljeløst.

- Vi har været gennem fem forfærdelige år. Selskabet er på rette vej, sagde Per Bjerregaard og så ud som om, han ikke selv trodede på sine budskaber.

Han messede videre:

- Fremtiden ser meget lys ud, når man ser på talentmassen. Bjerregaard kom ikke ind på hvilken masse, man skulle se på.

'Vi kan magte det'
- Vi har en meget stram likviditet, men det er ikke værre end vi kan magte det. Formanden tog sig sammen og sagde:

- Vi har så mange gode historier at fortælle.

Mærkeligt nok fortalte han ikke selv en, men slog over i sætninger om besparelser og for høje omkostninger.

Som forestilling var det en trist affære selv om adskillige kritiske aktionærer, herunder en stribe yngre aktionærer, gjorde noget for at få løbet Per Bjerregaard og hans trætte bestyrelse i gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere