FCK-ros til Brøndbys nye våben

Simon Makienok kom på måltavlen for FCK og imponerede igen som Brøndbys nye angrebsvåben

Simon Makienok fik scoret sit første 'New Firm'-mål. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Makienok fik scoret sit første 'New Firm'-mål. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): Det er ikke alt, der ser lige elegant ud, men Simon Makienok viste sig torsdag aften igen som en forstærkning af Brøndbys revitaliserede mandskab efter sit skifte fra HB Køge - selvom det blev til et 1-3-nederlag mod lokalrivalerne FCK i Parken.

Pape Pate Diouf scorede 1-0-målet med en resolut inderside fra distancen. (Foto: Lars Poulsen) FC København FCK trækker fra

- Han er et utroligt våben at have, og han kan blive stor - selvom han ER stor, lød det fra holdkammerat Mike Jensen efter kampen, mens Auri Skarbalius ærgrede sig lidt over, at Makienok ofte måtte tage kampen op mod FCK-forsvaret alene.

- Vi følger ikke helt efter. Men det er også en cadeau til FCK. De gør det svært for os på den sidste tredjedel, lød det fra Brøndby-træneren efter kampen, hvor Makienok fik udlignet til 1-1 i slutningen af første halvleg.

Ikke sat i scene
Hans kollega hos modstanderne, Carsten V. Jensen, anerkender samtidig Makienoks kvaliteter.

- Makienok er et rigtig godt våben for Brøndby, men de fik ikke helt sat ham i scene, og han er ikke et våben, der kan klare sig alene, siger Carsten V. Jensen og forklarer:

Dame N'Doye spillede hårdt mod Brøndby, og stemplede bl.a. gæsternes målmand Michael Tørnes. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Piver ikke over N’Doye-stemplinger

- En angriber, der er to meter høj og har ryggen mod mål kan jo ikke score mål. Så det handler om, at en af de fire bagerste tager duellen, mens de tre andre sikrer områderne bagved. Det håndterede vi rigtig godt.

- Vi ved godt, at vi ikke kan vinde alle bolde, og så gælder det om at vurdere, hvornår man vil gå efter at vinde bolden, og hvornår man vil holde afstand. Og jeg synes, vurderingerne var gode, lød det fra FCK-træneren efter 3-1-sejren.

0 kommentarer
Vis kommentarer