Han kan blive gift for FCK

Simon Makienok er en af de tre grunde til, at Brøndby for første gang i årevis kan true FCK

Simon Makienok giver Brøndby en tyngde i feltet, som de længe har manglet. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Makienok giver Brøndby en tyngde i feltet, som de længe har manglet. (Foto: Lars Poulsen)

Der er ifølge eksperterne tre grunde til, at Brøndby er kommet så godt fra land i foråret med 13 point i fem kampe:

Træner Auri Skarbalius' arbejde med det mentale og taktiske, stabilitet i startopstillingen og så superkøbet Simon Makienok.

– Nu kan man springe midtbanen over og sende en lang bold frem til ham, mens man selv får skubbet sin relativt tunge bagkæde fremad, og så ellers lave løbene omkring ham. Han har mangler i spillet langs græsset, men han er en god opspils-station, siger DR-ekspert Jan Kalborg

Den tidligere Brøndby-spiller Jesper Thygesen er enig:

– Uanset hvor pænt det måtte se ud, så kan Makienok mærkes hos modstanderne. Han har fået flyttet tyngdepunktet på holdet, og nu er de andre begyndt at blive trygge ved ham. De kan se, at det kan betale sig at tage ham med i spillet.

– Du kan se, at Nicolaj Agger hele tiden løber rundt om ham for at jagte nedfaldet fra duellerne, og bagfra kommer Michael Krohn-Dehli og Mikkel Thygesen løbende for at gøre det samme. Det har gjort det hele lidt mere levende og eksplosivt.

Trods den gode start og stigende selvtillid mener han, at Brøndby-spillerne stadig er sårbare.

– Hvis de får et hak i tuden mod FCK, så kan deres momentum også få et hak. Så må vi se, hvor megen ballast de har fået med sig.

0 kommentarer
Vis kommentarer