Brøndby slæbes i retten af egne spillere

61 nuværende og tidligere Brøndby-spillere mener, at klubben skylder dem 24,5 millioner kroner i bl.a. feriepenge. Peter Madsen går forrest i voldgiftssagen

Peter Madsen og flere andre spillere går rettens vej for at få udbetalt deres tilgodehavender i Brøndby IF. (Foto: Ernst Van Norde/Polfoto)
Peter Madsen og flere andre spillere går rettens vej for at få udbetalt deres tilgodehavender i Brøndby IF. (Foto: Ernst Van Norde/Polfoto)

Likviditeten er stram, og økonomien er under et kæmpe pres i Brøndby. Det har Ekstra Bladet afsløret de seneste dage, hvor en mail fra økonomichefen har dokumenteret, at der skal skaffes 3,2 mio. kr. for at betale løn med udgangen af måneden.

Men nu kan der vente nye, uforudsete millionudgifter til Brøndby i nærmeste fremtid. Nærmere bestemt 24,5 millioner kroner plus det løse.

For sagen om manglende betaling af pension og feriepenge er nu berammet i Fodboldens Voldgiftsret.

22. juni skal tre dommere tage stilling til, om Brøndby systematisk over en flerårig periode har snydt sine spillere for pension og feriepenge, eller om klubben har handlet i overensstemmelse med reglerne.

På vegne af 61 nuværende og tidligere Brøndby-spillere mener Spillerforeningen, at klubben har forbrudt sig mod reglerne. Derfor er sagen nu havnet ved sidste løsningsmulighed efter flere mæglingsforsøg mellem parterne.

Lille sejr til Spillerforeningen
Fodboldens Voldgiftsret træder sammen 22. juni, hvor de tre dommere skal tage stilling til Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericssons konkrete sager om manglende pension og feriepenge.

De tre sager kommer siden til at danne præcedens for resten af Brøndby-spillerne samt alle de øvrige spillere, som føler sig snydt for feriepenge og pension af deres klubber.

I Superligaen er det største hængeparti ud over Brøndbys hos AaB.

- Jeg kan bekræfte, at Fodboldens Voldgiftsret 22. juni skal behandle min del af feriepengesagen. Men jeg kan kun afvente og se, hvordan sagen udvikler sig. Det er jo ikke noget, jeg har prøvet før, siger Peter Madsen, der har 2,5 mio. kr. til gode i feriepenge.

For Spillerforeningen er det en lille sejr, at voldgiftsretten kun har udvalgt tre konkrete sager, som man skal forholde sig til.

Divisionsforeningen krævede konkret udregning for samtlige involverede spillere.

- Der er nu udvalgt prøvesager, som vil afgøre, hvordan vores medlemmers sager om feriepenge og pension skal behandles, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

Ændrede lønsedler
Det er kun, hvis spillerne vinder sagen, at der skal laves konkrete udregninger for samtlige spillere.

- Vi er glade for, at Fodboldens Voldgiftsret nu har fundet frem til en dato, så prøvesagerne kan blive afgjort.

Vi er overbeviste om, at vi har en rigtig god sag på spillernes vegne, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland, til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger resulterede feriepengesagen i en forandring på Brøndby-spillernes lønsedler efter afsløringen i Ekstra Bladet 10. marts sidste år.

Inden sagen blev omtalt, stod der intet på spillernes lønsedler om feriepenge.

Efter omtalen figurerede der lige pludselig et felt med feriepenge. Ingen spillere har - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - kunnet få klar besked fra klubbens regnskabsafdeling om den pludselige ændring på lønsedlen.

Peter Madsen er den klart største kreditor, mens spillere som Alexander Farnerud, Stefan Gislason, Jan Kristiansen og Marcus Lantz alle har gjort krav på mere end én million kroner.

Det anslås, at de 61 spillere har et tilgodehavende på 24,5 millioner kroner. Hvis Spillerforeningen vinder sagen, kan det desuden udløse en millionbod.

0 kommentarer
Vis kommentarer