Øget åbenhed i Brøndby glæder kritiker

Brøndby-grupperingen En Stemme Til Alle hilser det velkommen, at Brøndby giver fansene mere indflydelse

Det er et lille skridt. Men dog et skridt i den rigtige retning.

Brøndby og bestyrelsesformand Per Bjerregaard valgte fredag at give fansene mere indflydelse i fondsbestyrelsen, hvor Brøndby Support får en plads blandt i alt syv bestyrelsesmedlemmer.

Det er en udvikling, som fangrupperingen En Stemme Til Alle hilser velkommen, for det kan give Brøndbys tilhængere mere indflydelse.

Det er dog ikke en plads i Brøndbys hovedbestyrelse, Brøndby Support vil få, men derimod en plads i bestyrelsen for den fond, som er medbestemmende over selskabet bag fodboldklubben Brøndby.

- Nu har vi ikke bare skabt fokus på, hvem der træffer beslutningerne i klubben, men også skabt indflydelse til Brøndbys mange dedikerede fans, siger talsmand for kampagnen En Stemme Til Alle, Troels Johnsen i en pressemeddelelse.

På vej mod demokrati
Selvom der kun er tale om det første spæde skridt, kan der være tale om et skridt i retning af øget åbenhed og demokrati i og omkring Brøndby, mener Troels Johnsen.

- Målsætningen har hele tiden været, at fodboldfonden skulle åbnes op således at fans kunne få både indsigt i og indflydelse på de beslutninger der træffes.

- Den kommende omstrukturering af fonden er et vigtigt første skridt på denne rejse, mener han.

En Stemme Til Alle har arbejdet for mere åbenhed i Brøndby, siden Det Nye Brøndby, Brøndby Support og Alpha Brøndby begyndte et samarbejde sidste år.

Stadig mange spørgsmål
Reelt set er dog stadig meget lang vej til indflydelse i Brøndby, fordi Brøndbys hovedbestyrelse og det meste af fondens bestyrelse fortsat sympatiserer med den nuværende ledelse.

- Vi havde helst set, at klubben havde taget et større skridt i retningen af demokrati allerede nu, der kunne munde ud i en mere enkel struktur, hvor indflydelsen blev delt mere ligeligt mellem klubfolk og tilhængere.

- Og der er stadig mange spørgsmål, der skal besvares og undersøges nærmere; for eksempel er flere af de de nye foreninger i fonden ikke åbne for alle, hvilket sår tvivl om, om der reelt bliver tale om en demokratisk kontrol med fonden.

- Derfor slutter vores arbejde naturligvis heller ikke her, fastslår Troels Johnsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer