Brøndby-FCK blev også et tv-flop

Det er ikke kun på stadion, at interessen for det engang så populære københavner-brag var historisk lav. TV-seerne svigtede også, og nu truer 3+ med færre penge til klubberne

Guantanemo-fangedragter på nogle af de 24 fremmødte FCK-fans. (Foto: EB)
Guantanemo-fangedragter på nogle af de 24 fremmødte FCK-fans. (Foto: EB)

Der var masser af tomme sæder på Brøndby Stadion, da det engang så populære københavner-derby mellem Brøndby og FC København blev spillet søndag eftermiddag.

Brøndby vandt på hjemmebane 2-1, men det var der ikke mange der så. Helt præcis 10.800 personer på stadion, og så 218.000 på tv.

Læs også: Auri ligner permanent løsning.

Normalt følger gennemsnitligt 320.000 seere med i søndagskampene, som sendes på Viasat-kanalen 3+, og der er altså tale om et fald på ca. en tredjedel.

Færre penge til klubberne
Årsagen til det lave seertal skal ifølge Viasat findes i, at kampen blev rykket fra 18 til 13.30 af politiet, som ville have kampen afviklet før mørkets frembrud af hensyn til sikkerheden.

Kanalen truer nu med at smække pengekassen i, hvis der rykkes på kanalens søndagskampe i fremtiden.

TV: Se Bernburgs vanvidstackling på Larsson.

- Det er klart, at hvis vi mister seere, så ryger vores indtægtsgrundlag også. Derfor kan klubberne heller ikke forvente samme beløb for en tv-aftale, hvis kampene skal spilles på det her tidspunkt. Sådan er det, siger Viasats sportschef Peter Nørrelund til B.T.

Det skræmmer ikke Brøndbys direktør Jan Lockhart, som er parat til at gøre det igen, fordi sikkerhed i hans øjne er vigtigere end penge.

Fans vil have dialog
- Det er så vigtigt for fodbolden, tilskuerne og alle omkring, at vi får styr på balladen. Så længe at det kan hjælpe, at vi spiller tidlige fodboldkampe, så må vi gøre det, siger Jan Lockhart til ritzau.

De ord imponerer dog ikke formanden for FC Københavns officielle fanklub, som boykottede kampen i protest mod sikkerhedstiltagene, der bl.a. dikterede, at FCK's fans skulle fragtes med busser med politieskorte fra Parken til Brøndby Stadion. Kun 24 fans mødte op.

Læs også: Larssons kødsår to uger om at hele.

- Det må stå for Lockharts egen regning. Vejen frem er dialog. Vi vil i dialog med politiet og finde en løsning, så man kan afvikle disse kampe på en måde, hvor man undgår vold og hærværk uden at genere de almindelige fans, siger fanformanden, Michael Patuel, til ekstrabladet.dk.

1 af 2 Dame N'Doyes udligning til 1-1 var ikke nok til at redde et point til gæsterne. Brøndby vandt 2-1. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Guantanemo-fangedragter på nogle af de 24 fremmødte FCK-fans. (Foto: EB)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen