Fodboldfans vælger Brøndby fra

Der kommer færre og færre tilskuere på Brøndby Stadion

Direktør Jan Lokchart erkender, at det er blevet sværere at lokke folk til Brøndby Stadion. (Foto: Henning Hjorth)
Direktør Jan Lokchart erkender, at det er blevet sværere at lokke folk til Brøndby Stadion. (Foto: Henning Hjorth)

Der er ikke mange ting, der går Brøndbys vej for tiden - det fik de blå-gule seneste at mærke lørdag, hvor de spillede bedst, men alligevel endte med at tabe til FCK.

Og det er ikke kun pointene, der udebliver fra Brøndbys konto. Det gør de mange rare tilskuerkroner også.

Tilskuertallet på Brøndby Stadion er nemlig støt faldende og de 15.695 fodboldglade mennesker, der lørdag havde fundet vej til det ny-legendariske New Firm-opgør, er det laveste antal i mange år.

Væsentligt højere
Så sent som i maj i slutningen af sidste sæson, hvor mesterskabet allerede var placeret hos FC København, var tilskuertallet væsentligt højere. Der fandt 18.113 tilkuere vej til Vestegnen.

- I første omgang må vi erkende, at lørdag eftermiddag bare ikke er et optimalt tidspunkt at spille fodbold på, så det koster i hvert fald et par tusinde tilskuere, siger Jan Brøndbys direktør Jan Lockhart til ekstrabladet.dk, men han følger op med en selvforskyldt begrundelse også:

- Når holdet ikke leverer bedre pointmæssigt, så må vi se i øjnene, at så er det sværere at lokke folk på stadion.

- Og så manglede opgøret jo den sidste spænding, når man kigger på, hvor holdene ligger placeret i tabellen, kommer det ærligt fra direktøren.

Stødt faldende
Og svært er det for Brøndby at få tilskuerne til at komme på stadion.

Faktisk har tilskuersnittet på Brøndby Stadion været stødt faldende over de sidste fire sæsoner.

16.069 hed snittet på hjemmebane i sæsonen 2007/08. Det faldt til 12.849 i sidste sæson og den igangværende sæson tegner ikke til at blive bedre - tværtimod.

Ingen stor indvirkning
Det bliver dog p.t. holdt lidt oppe af en tidlig kamp mod FCK og Dennis Rommedahls debut i forrige weekend, der også trak mange folk til kampen mod HB Køge.

- Så er vi igen tilbage til den manglende pointhøst, siger Jan Lockhart.

- Og der er nok en del, der vælger at tage kampen på sofaen, hvis der ikke er det store på spil.

Det har dog ikke den store økonomiske indvirkning på regnskabet, at folk i større og større grad bliver væk fra Brøndby Stadion.

- Vi er tæt på at følge de budgetter, vi har lagt, så økonomisk er der ikke noget at frygte, lyder det beroligende fra direktøren