FCK-forbandelsen skal brydes

1120 dage uden sejr: Brøndby skal helt tilbage til august 2008 for at finde den seneste sejr over FC København

Dennis Rommedahl er ikke plaget af noget FCK-kompleks, og på hjemmebane tæller kun én ting for landsholdsraketten - sejr! (Foto: Lars Poulsen)
Dennis Rommedahl er ikke plaget af noget FCK-kompleks, og på hjemmebane tæller kun én ting for landsholdsraketten - sejr! (Foto: Lars Poulsen)

Tallene taler deres tydelige sprog. Det opgør, der for ikke så mange år siden ofte var udslagsgivende for, hvor det danske mesterskab skulle havne, er ikke længere en kamp mellem to jævnbyrdige tophold.

Brøndby har ikke formået at besejre rivalerne fra det centrale København i de seneste otte Superliga-opgør. Mere end tre år er der gået, så når dommer Henning Jensen i eftermiddag fløjter New Firm i gang på Brøndby Stadion, vil det helt præcist være 1120 dage siden, de gulblusede senest vandt det prestigefyldte opgør.

Det betyder, at en stor del af de nuværende Brøndby-spillere aldrig har været med til at besejre FCK, samtidig med at der i københavnernes trup er mange, som aldrig har prøvet at tabe den danske nyklassiker.

Rommedahl glæder sig
'Sejr på lørdag, vi vil ha' sejr på lørdag', sang de medrejsende Brøndby-fans onsdag aften, da holdet var på pokalopgave i Helsingør - og den nybagte Brøndby-profil Dennis Rommedahl hørte supporternes taktfaste tilråb.

- Vi vinder. Du vil aldrig få mig til at sige anderledes, men jeg sætter ikke cifre på det, for sæt der er nogen, der går ud og oddser på det og giver mig skylden, hvis jeg gætter forkert, smiler Rommedahl, der kun sporadisk har fulgt dansk fodbold, mens han har boet i Holland, England og Grækenland.

New Firm har han dog forsøgt at følge, og han er klar over, hvor stort opgøret er, ikke mindst for de to holds tilhængere.

- Jeg glæder mig til at opleve selv at spille det opgør. Jeg er godt klar over, at det er blevet noget stort herhjemme i Danmark, siger Rommedahl i dagens udgave af Ekstra Bladet.

- Hvorfra henter du troen på, at I kan vinde over FCK, når det ikke er sket i mere end tre år?

- Et hold som os skal vinde vores hjemmekampe, og vi går i det hele taget efter at vinde hver gang, også selvom det er mod FCK.

- Vi har fået tre point i de to Superliga-kampe, jeg har været med i. Det skulle have været mere, men jeg har ikke set alle FCK's kampe, så jeg kan ikke sige, hvordan de har spillet.

- Jeg kan kun læse, hvad I journalister skriver, og desværre kigger jeg lidt anderledes på jeres ord, end hr. og fru Danmark gør det.

- Æh, vi har vist ikke ligefrem skrevet, at FCK har spillet fantastisk i år ...

- Nej, det kan godt være, men jeg ser fodbold anderledes end jer, så det kan godt være, de har spillet fantastisk og har fortjent alle de point, de har fået, påpeger Dennis Rommedahl.

Brøndby-FC København, TV3+ kl. 15