Brøndbys grå mand tror på forlængelse

Assistenttræner Peer F. Hansen ser ud til at fortsætte på Vestegnen

Peer F. Hansen ser ud til at overleve 'udrensningen' på Vestegnen.
Peer F. Hansen ser ud til at overleve 'udrensningen' på Vestegnen.

To forsvandt, men den sidste ser ud til at overleve.

For hvor Brøndby ikke længere kunne bruge assistenterne Kim Daugaard og René Skovdahl, så er den tredje assistent, Peer F. Hansen, en del af fremtidsplanerne på Vestegnen.

Hans kontrakt udløber godt nok til sommer, men han har allerede talt forlængelse med klubben.

- Min fornemmelse er, at vi bliver enige. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvorfor vi ikke skulle blive det, siger Peer F. Hansen til ekstrabladet.dk.

Ole Bjur: Brøndby kan rykke ned

Den tidligere EM-sølvvinder i militærfemkamp har været træner i klubben i siden sommeren 2007 og er noget så sjældent som en Brøndby-træner, der ikke selv har en fortid i den gule trøje.

- Det var da også hårdt i starten. Der skal en speciel psyke til at klare det, for der er nogle meget indgroede synspunkter hos nogle træner i Brøndby. De mener, at det er vigtigt at have spillet på højeste niveau, siger Peer F. Hansen, der kun nåede danmarksserien med Rønne IK.

- Men min devise er, at klasse ikke kan holdes nede. Jeg kommer udefra, fra et andet miljø og ser derfor også klubben med andre øjne. Det kan være en fordel, fortsætter Brøndby-træneren, der har stået i spidsen for først 2. divisionsholdet og siden det reservehold, der i sidste sæson vandt guld.

Værdien af fællesskab
I Brøndby bliver han af nogle kaldt 'den grå mand', men han befinder sig også godt i baggrunden. Han analyserer kommende modstandere, sparrer med træner Henrik Jensen og sørger for, at stemningen i truppen trods svingende resultater er høj.

- Jeg mener selv, at jeg er god til mandskabspleje. Der kan nogle af de gamle herude godt have lidt problemer, så det er fint, at de får nogen omkring sig, der kan det, siger den 45-årige træner, der er uddannet ved jægerkorpset (på hold med Thomas Rathsack!) og har været udsendt på flere lange missioner i løbet af sin 20-årige karriere i forsvaret.

Brøndby-profil tror på sejr over FCK

Der lærte han værdien af fællesskab. For arbejdede enhed ikke sammen om at løse en opgave, ja så kunne konsekvensen blive mere fatal end det at tabe en vigtig fodboldkamp, som han formulerer det.

- Jeg tænker ’vi’ - ikke ’jeg’. Kunsten er at få spillerne til at følge dig og forstå, at løser vi ikke opgaven sammen, så kommer de selv til se dårlige ud, siger Peer F. Hansen, der i sin første tid fik stor støtte af Tom Køhlert og nu læner sig op ad John Ranum, klubbens dygtige U17-træner, der snart har været i Brøndby i en menneskealder.

Vigtige Ranum
- I Brøndby er der folk med store albuer - og så er der folk uden store albuer. John hører til de sidste. Han tænker vi og ikke jeg. Det tiltaler mig.

- Han er vigtig for Brøndby, for spillere, der har haft ham at gøre, er godt uddannede. Fire fra startopstilling mod Norge (Agger, Boilesen, Zimling og Krohn-Dehli, red.) har han alle haft igennem fingrene. Det er ingen tilfældighed, siger Peer F. Hansen, der blot har tabt 34 af de 152 kampe, han har haft som træner for klubbens 2. divisions- og reservehold.

Den tidligere Fremad Amager-træner drømmer dog ikke om selv en dag at stå med ansvaret for førsteholdet i Brøndby.

Brøndby er klar til bookmaker som sponsor

- Det ville da være en spændende opgave, men det er ikke noget, jeg higer efter, og jeg er ikke misundelig på det job, siger assistenten med et smil, der bliver det tredje hjul i det trænertrekløver, der efter nytår skal sørge for blå-gul succes.

- Jeg er overbevist om, Henrik Jensen og Auri Skarbalius bliver et godt team. Det er godt set af Ole Bjur, siger Peer F. Hansen til ekstrabladet.dk.