Mallorca så Brøndby-emne først

Godt køb: Laudrups talentspejder siger god for Brøndbys kommende angriber, Anthony Ujah

Anthony Ujah er ikke særlig stor, men han har den styrke, at han ikke skal bruge ret mange chancer for at score, lyder det fra Erik Larsen. (Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG)
Anthony Ujah er ikke særlig stor, men han har den styrke, at han ikke skal bruge ret mange chancer for at score, lyder det fra Erik Larsen. (Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG)

Brøndbys tidligere scout opdagede ham langt før Brøndby...

Michael Laudrups øjne og ører, Erik Larsen, anbefalede allerede i vinterens transfervindue Mallorca at købe Anthony Ujah. Han så allerede dengang et stort potentiale i den 20-årige nigerianer, der efter alt at dømme havner på Vestegnen.

– Vi er i en situation, hvor vi gambler, hver gang vi henter en spiller. Men det her var en fornuftig risiko, siger Mallorca-scout Erik Larsen til Ekstra Bladet om Lillestrøm-bomberen.

Aftalen med Ujah var på plads og lægetjekket gennemført, men den spanske klub stillede ikke med den nødvendige bankgaranti, så skiftet blev ikke til noget. Surt for Mallorca, men fint for Lillestrøm.

For spanierne skulle betale under 9 millioner kroner for Ujah, mens Brøndby næsten må af med det dobbelte, hvis de vil have Ujahs signatur.

Brug for få chancer
– Nu interesserer Brøndby mig slet ikke, men det siger næsten sig selv, at hvis jeg anbefaler ham til en spansk klub, så ville jeg nok også anbefale ham til en dansk.

– Han har scoret 13 mål på det hold, der spiller allermest norsk, og det siger noget om, at han ikke skal bruge mange chancer på at score mål, siger Erik Larsen, der hæfter mange positive ord på Tippeliga-topscoreren:

– Han er ikke så stor, men header glimrende. Han har en god acceleration, god fart og stærke ben, så han kan stå imod i nærkampene. Han er ingen arbejdsbi, men jeg hæfter mig ved hans evne som afslutter.

– Han scorer med begge ben, med hovedet, skulderen og brystet. Lige så snart det bare lugter lidt af en chance, så er han der, og han scorer mål fra mange forskellige vinkler.

Målene taler for sig selv
Også en anden dansker med kendskab til norsk fodbold roser Lillestrøm-angriberen, der i weekenden nettede fire gange.

– Nu har jeg ikke selv mødt ham endnu, men målene taler for sig selv. Han er god i boksen og står bare det rigtige sted. Og så har han været rigtig kølig, når han har fået chancen, siger den tidligere danske landsholdsspiller Brian Priske, der nu tørner ud for Start.

Anthony Ujah har scoret 13 mål i 12 ligakampe i denne sæson og lagt op til yderligere fire scoringer. På VG's karakterliste er han på en ottendeplads med et snit på 5,58, mens konkurrenten Dagbladet har Ujah på førstepladsen med et karaktersnit på 6,23.

0 kommentarer
Vis kommentarer