Derfor elsker jeg Caroline

WTA-bossen Stacey Allaster hylder forretningskvinden Wozniacki og forklarer, hvorfor ranglisten er fair

WTA-bossen Stacey Allaster er vild med verdensetteren Caroline Wozniacki (Foto: Getty Images)
WTA-bossen Stacey Allaster er vild med verdensetteren Caroline Wozniacki (Foto: Getty Images)

Stacey Allaster har aldrig lagt skjul på sine varme følelser for Caroline Wozniacki. Om de næres mest af det personlige eller det forretningsmæssig, kan man kun gætte på.

Men der er ingen tvivl om, at WTA-bossen gerne ser den unge dansker hæve trofæet på Wimbledon om to uger. Det vil nemlig også for hende betyde, at en irriterende debat for en tid vil blive lukket ned. Den, der handler om det retfærdige i at have en etter uden Grand Slams i bæltet.

- Caroline er nummer et, og det er jeg lykkelig for, for hun fortjener det, konstaterer canadieren og giver sig i kast med at forklare baggrunden:

- Rangerings-systemet er længe blevet diskuteret. Mange store hjerner har prøvet at regne på det, og ATP (herrespillernes organisation) prøvede med en Formel 1-model, hvor alle starter sæsonen fra nul. Men hverken medier eller fans bed på.

Bedre balance
- Det system, vi har nu, skaber den bedste balance over 52 uger med de fire Grand Slams og alle de andre turneringer. Hvis vi vægter den ene del for tungt, bliver det for ensidigt.

- Men det betyder ikke, at vi ikke skal tænke videre, siger hun og håber:

- Jeg er helt overbevist om, at Caroline vil vinde en Grand Slam. Alle ved, hvor dedikeret hun er til det. Det tog også noget tid for spillere som Clijsters og Mauresmo.

LÆS OGSÅ: Se Carolines fede kværn

- Caroline har været fantastisk i år. Hun har vundet fire store turneringer (og en femte i København, red.) og 45 kampe. Sidste år skulle vi helt frem til august, før hun havde præsteret det samme.

- Det var et hårdt nederlag for hende på Roland Garros, men vi ved, at hun er et konkurrencemenneske, der arbejder hårdt. Jeg ser frem til at følge hendes forsøg på at vinde Wimbledon.

Alle skal vinde
Stacey Allaster sætter stor pris på, at Wozniacki nu er medlem af spillerrådet indenfor WTA, for dermed er hun også en sparringspartner i videreudviklingen af den organisation, som Billie Jean King og andre rebeller skabte i starten af 70’erne.

Dengang var turens samlede præmiebudget på 300.000 dollars. I dag nærmer det sig 87 millioner.

- WTA er en 50/50-forretning mellem spillere og turneringer. Mit job er at få det hele til at gro til alles bedste. Vi har brug for partnerskabet og må forstå, hvad begge parter behøver.

LÆS OGSÅ: Caroline tog pis på Djokovic

- Spillerne skal kunne maksimere deres karriere, og arrangørerne deres indtjening. Alle skal vinde.

Forstår kunderne
- Det forstår Caroline. For hun er en rigtig forretningskvinde. Hun sætter sig og tager en rationel forretningssamtale med dig. Og hun har sine egne meninger, fortæller Allaster og roser sig varm:

- Hun er professionel, betænksom og kan tænke selv. Hun er en helt speciel, ung pige og en værdig ambassadør for kvindetennis. Derfor elsker jeg hende.

- Jeg sætter mest pris på er, at hun både er smart, utrolig talentfuld, hårdt arbejdende og sjov. Alt det gør hende til en champion både på og udenfor banen.

- Det er det, der gør mit job så spændende at stå op til hver dag. Vores topspillere er verdensborgere, som gør det godt på og udenfor banen.

- Caroline er så givende til både fans og sponsorer. De er kunder i vores butik. Det ved hun. Hun har forstået, fra hun var helt ung, hvad det betyder at være professionel tennisspiller.

0 kommentarer
Vis kommentarer