Brøndbys dyreste nogensinde

20-årig Lillestrøm-bomber kan blive genstand for budkrig mellem Brøndby og klubber som Bordeaux og PSV Eindhoven

26 mål i 38 kampe - så er man en interessant 20-årig. (Foto: VG)
26 mål i 38 kampe - så er man en interessant 20-årig. (Foto: VG)

Brøndby er fortsat favorit til at få fingre i Lillestrøms Anthony Ujah, men klubben fra Vestegnen bliver pustet i nakken af en række europæiske klubber.

Bordeaux, Metz, Monaco, Lille, Hoffenheim, PSV, Club Brügge og Anderlecht er blandt de bejlere, der har set angriberen i aktion og forhørt sig om ham. Og en ting ligger fast: Ujah bliver rekorddyr for Brøndby.

Hidtil har Morten ’Duncan’ Rasmussen, Samuel Holmén og Magnus Svensson været klubbens dyreste indkøb. De kostede i omegnen af 12 mio. kr., da de blev hentet til Vestegnen. Ujah kommer til at slå dem med flere millioner –  hvis det lykkes at få papir på ham!

Langt i sin udvikling
Sportschef Ole Bjur var mandag i Norge for at forhandle med Lillestrøm. Brøndby har øget sit bud så betragteligt, at den norske klub fandt det interessant at gå i forhandlinger, og ifølge Ekstra Bladets norske pressekilder skulle afstanden mellem parterne nu være mere end halveret. Men andre ord: Det er tæt på enighed.

– Men Ujah er stadig hos os. Hvordan det ender, er uvist, men der har jo været vist interesse for ham, siger Per Mathisen, formand og direktør i Lillestrøm, til Ekstra Bladet.

– Har I modtaget konkrete bud?

– Vi ved omtrent, hvad forskellige mener. Og andre ved, hvad vi mener, prisen bør være. Dér er vi i hvert fald, men jeg har ikke lyst til at gå længere end akkurat det, siger Per Mathisen.

Håber på budkrig
Brøndby skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninger være klar til at investere omkring 16,5 mio. kr. (15 mio. i transfer og 1,5 i bonusordninger) for Tippeliga-topscoreren, og en 4-årig aftale skulle være tæt på. Ujah ønsker selv at skifte til Brøndby, men Lillestrøm har en interessere i at trække tiden i transferspillet om ham.

Sammenlignes med Drogba

Den norske klub håber på en budkrig, så den kan få de ønskede 20 mio. norske kroner (19 mio. danske kr., red.) for Ujah. Sagen kompliceres yderligere af, at investeringsselskabet Øie Sport Invest har andel i den 20-årige nigerianer. Der vil således bare være syv mio. norske kr. tilbage til Lillestrøm, hvis han eksempelvis bliver solgt for en snes mio. Derfor forsøger nordmændene naturligt nok at presse prisen.

– Jeg vil ikke komme nærmere ind på prisen, men det skal være en god sum, før det er interessant.

– Tror du, at Ujah stadig er i Lillestrøm, når transfervinduet lukker?

– Det er klart, at der er mange, som har fået øjnene op for ham. Der er interesse fra flere forskellige steder, så det er ikke er usandsynligt, at han skifter, for nu at sige det sådan, siger Per Mathisen til Ekstra Bladet.

Anthony Ujah har nettet 26 gange i 38 kampe for Lillestrøm.

Holland trækker i Mike Jensen

0 kommentarer
Vis kommentarer