Aabech kan koste Brøndby bronzen

Stemningen mellem Brøndby og Lyngby har aldrig været varm. Forholdet kan blive køligere.

Aabechs kontraktroderi kan blive dyrt for Brøndby (Foto: Claus Bonnerup)
Aabechs kontraktroderi kan blive dyrt for Brøndby (Foto: Claus Bonnerup)

I går valgte Randers FC at appellere den bøde på 75.000 kr., som Lyngby har fået for at have rod i Aabechs kontraktforhold.

En appel, som i yderste konsekvens kan medføre, at Lyngby bliver dømt som taber af samtlige kampe i foråret.

– Det er principielt vigtigt for beskyttelsen af Spillerforeningens medlemmer, at klubberne har pligt til at indsende den fulde kontrakt til DBU samt efterfølgende tillæg uden undtagelse.

– Sker dette ikke, skal der efter vores opfattelse gives en meget alvorlig sportslig sanktion til klubben, mener Spillerforeningen.

Dyr rokade
Ender appellen med en afgørelse efter Spillerforeningens hoved, så kan Kim Aabech meget vel ende med at koste Lyngby samtlige de point, de har vundet i foråret. Og det kan i praksis flytte bronzen fra Brøndby til Herning.

FC Midtjylland vil på den konto hente fem bonuspoint, mens Brøndby kun får to. Dermed skifter metallet hænder.

En rokade, der ikke alene vil flytte en del penge i placeringsbonus, men også kan betyde, at Brøndby skal tidligere i aktion i Europa League.

Greve måtte ned

Kun én klub er blevet dømt for rod i kontrakterne i Danmark. Det var Greve tilbage i 1987. Dengang for 24 år siden mistede den daværende 2. divisionsklub samtlige point og endte med at rykke ned i 3. division, som det hed dengang.

Lyngbys bestyrelsesformand, Torben Røsler, valgte i går at lancere et syrligt angreb på Randers FC. Et angreb, som vi gerne ville have ham til at uddybe.

Men selv om Ekstra Bladet gennem længere tid har opridset en række centrale spørgsmål omkring Kim Aabechs kontraktforhold, afviser Torben Røsler at svare på dem. Det er selvfølgelig også lettere at rette utilfredsheden udad i stedet for at kigge indad.

0 kommentarer
Vis kommentarer