Politiets mildhed gav bonus

Ganske få Brøndby-fans kom i kambolage med politiet, men der var tis og bræk i Sct. Hans Kirke

Der er gang i den når Brøndbys fans tager til udekamp. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Der er gang i den når Brøndbys fans tager til udekamp. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Fyens politi havde forberedt sig grundigt inden de mange Brøndby-fans invaderede Odense søndag. De havde nemlig skiftet kampuniformen ud med gule veste, bløde hatte og åbne arme.

Men virkede det så?

- Ja, siger Politiinspektør Bjarne Sørensen fra Fyens Politi til ekstrabladet.dk.

- Efter omstændighederne gik det godt. Og i forhold til tidligere gik det meget godt. Jeg har også talt med Brøndby-fans der var tilfredse med den måde vi styrede tingene på.

Bjarne Sørensen oplyser, at tre personer blev kortvarigt anholdt. Før i tiden var der mellem 20 og 30 anholdte til en kamp mellem OB og Brøndby i Odense.

- Det er et fornuftigt forløb, man må tænke på, at mange Brøndbyfans kom klokken 12 og først ved 116.30-tiden gik de mod stadion. Det er mange timer i bymidten.

Et sted i bymidten er man ikke imponeret over Brøndby-fansenes opførsel. De ansatte ved Sct. Hans Kirke i Nørregade er chokeret over det svineri, Brøndby-fans søndag efterlod i og foran kirken, skriver Fyens Stifttidende.

Der var tis og bræk inde i kirken, og affald, madrester og tomme øldåser spredt ud over græsplænen foran kirken..

- Det er det værste, jeg nogensinde har oplevet. Det overskrider alle grænser, at nogen går ind i kirke for at kaste op og tisse. Jeg er målløs, siger kordegn Grethe Skrei, Sct. Hans Kirke.

Politiinspektør Bjarne Nielsen er overbevist om, at Fyens Politi vil fortsætte med konceptet, og tage venligt imod de fodbold-fans der kommer.

- Alle skal kunne føle sig trygge og sikre, og generelt set gik det godt. Så ja, vi vil fortsætte med dette koncept.