Annonce:
Annonce:

Her er Superligaens ringeste dommer

Michael Svendsen sørgede for dramatikken, da han fuldstændig vanvittigt gav Krohn-Dehli rødt kort

Michael Krohn-Dehli ser med vantro heen på dommer Michael Svendsen, der har hevet det røde kort op af lommen. (Foto: Anders Brohus)
Michael Krohn-Dehli ser med vantro heen på dommer Michael Svendsen, der har hevet det røde kort op af lommen. (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF
Annonce:

Tag et blik på dommer-ranglisten her til højre.

Helt i bund. Værst af samtlige Superligaens dommere er... Michael Svendsen. Hans kæmpe-fadæse med udvisningen af Michael Krohn-Dehli i Odense ændrer ikke en døjt på det.

Men det runde nul i karakter gør det naturligvis ikke lettere for Svendsen at kæmpe sig væk fra bunden.

Et fortættet topopgør i Odense blev helt unødvendigt dramatisk, da blondinen Svendsen viste så stor mangel på fodbold-forståelse, at han formentlig går en stor fremtid i møde som blikfang på Oddset-reklamerne.

Michael Krohn-Dehlis kamp nummer 100 i gult-blåt endte som et blåt mærke på cv’et, da han helt vanvittigt blev sendt fra banen efter et hårdt ... men bestemt ikke hensynsløst frispark mod Rurik Gislason.

- Sidst vi havde Svendsen, skulle jeg også stå og kommentere kontroversielle kendelser, det gider jeg ikke, sagde Brøndby-træner Henrik Jensen med henvisning til efterårets sidste kamp, hvor Max von Schlebrügge blev jordet af Silkeborgs Jim Larsen i forbindelse med Silkeborgs 2-2 udligning.

Erkendte fejlskøn
Kampens dommer måtte da også efter kampen erkende sit fejlskøn. En indrømmelse, som formentlig betyder, at Dansk Boldspil Union for anden spillerunde i træk kommer til at annullere en udvisning. I stedet degraderes forseelsen til gult – og dermed slipper Michael Krohn-Dehli for karantæne.

Indrømmelsen af fejlen tjener naturligvis Michael Svendsen til ære. At dommerne ikke længere krampagtigt forsøger at forsvare deres fejl i kampens hede er faktisk en tendens, der klæder standen: ’Vi er faktisk en slags mennesker,’ som Michael Svendsen sagde, da han med et skævt smil luskede ud i det fynske mørke.

Men Michael Svendsens brøler stod bare ikke alene. Sekunder efter udvisningen ignorerede han et oplagt skub i ryggen på Hans Henrik Andreasen lige uden for Brøndbys straffesparksfelt. På det efterfølgende kontraløb bragte Mikael Nilsson udeholdet i front.

Senere undlod han at give Rurik Gislason advarsel for at filme. Og da Espen Ruud senere i kampen kørte sin albue i hovedet af Mike Jensen, så skred dommeren ikke ind. Senere da Peter Utaka forløb sig mod Max von Schlebrügge, så endte den salomoniske Svendsen med at stange en mild advarsel ud.

Forundret Schaaf
Brøndbys hardhitter Remco van der Schaaf så med forundring på dommerens håndtering af topopgøret:

- Jeg kender ikke systemet i Danmark.

Men i Holland er det sådan, at begår en dommer mange fejl, så bliver han nedrykket til næstbedste række... eller så sender vi ham til Belgien, sagde han med et smil på læben og tilføjede:

- Men vi er alle mennesker, vi begår alle fejl. Det var bare synd, det gik ud over Krohn-Dehli i dag.

Desværre for kampen så dræbte Michael Svendsen med sine fejlkendelser tilløbet til det, der kunne være blevet en Superliga-klassiker.

Godt nok livede kampen markant op i det sidste kvarter før pausen, hvor begge scoringer faldt. Men efter pausen udviklede det hele sig som en taktisk skruetvinge, hvor Brøndby intet ville – og OB meget lidt kunne.Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: