Dommer: Brøndby-rødt var for hårdt

Dommer Michael Svendsen var ikke i tvivl om det røde kort til Krohn-Dehli på banen. Men TV-billederne gør, at han gerne ville have nøjedes med et gult

Dommer Michael Svendsen giver Krohn-Dehli rødt kort, men også en åbning i forhold til indberetningen (Foto: Anders Brohus)
Dommer Michael Svendsen giver Krohn-Dehli rødt kort, men også en åbning i forhold til indberetningen (Foto: Anders Brohus)

- Jeg indberetter, hvad jeg så i kampen. Bliver jeg spurgt, så fortæller jeg også, hvad jeg efterfølgende har set på TV-billederne.

Sådan siger dommer Michael Svendsen, der efter en halv times spil smed Brøndbys Michael Krohn-Dehli ud i kampen mod OB.

- På banen ser jeg et strakt ben og er derfor ikke i tvivl om, at der skal gives rødt kort. TV-billederne viser, at et gult kort havde været mere på sin plads.

- Det var kun til en advarsel. Men til en klar advarsel, fastslår dommeren, der ikke kan tage højde for tv-billederne i sin indberetning til DBU's disciplinærudvalg.

- Jeg skal nu skrive, hvad jeg har set, og så er det op til disciplinærudvalget at kontakte mig, hvis de vil det, forklarer han til Ritzau

Dermed er der - måske - en lille åbning til Brøndby-spilleren, der muligvis kan slippe for karantæne, hvis disciplinærudvalget beder Michael Svendsen om en nærmere redegørelse.

Dommeren blev efter kampen også spurgt, hvorfor han ikke konsulterede en liniedommer.

- Jeg stod godt placeret. Der var ingen af de øvrige dommere, der var tættere på situationen end mig, sagde Michael Svendsen til Onside efter kampen