Annonce:
Annonce:

Brøndby vil kopiere Dortmund

Dortmund har vist vejen for Brøndby. Den tyske klub har med relativt få midler og sats på egen avl spillet sig til tops i Tyskland

Brøndby vil fremover satse på spillere af egen avl - som Mike Jensen - i stedet for dyre udlændinge som Farnerud. (Foto: Niels Husted)
Brøndby vil fremover satse på spillere af egen avl - som Mike Jensen - i stedet for dyre udlændinge som Farnerud. (Foto: Niels Husted)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF
Annonce:

Brøndby vil lave en Dortmund.

Klubben fra Vestegnen har måttet spænde den økonomiske livrem gevaldigt ind efter de glade Anders Bjerregaard og Jesper Nielsen-dage, men ambitioner er der stadig. Nu skal målet bare nås på en anden måde.

På Dortmund-måden.

– De er et forbillede for os på mange områder. Det er en større klub end os, men der er mange lighedspunkter, og deres historie er ikke ulig vores, siger Brøndby-direktør Jan Lockhart til Ekstra Bladet.

Skal sælge budskabet
For fem år siden var den tidligere så storsatsende tyske klub tvunget i knæ af en elendig økonomi. Klubbens eksistens var på spil. Nu fører Jürgen Klopps mandskab bestående af primært spillere fra egen avl suverænt Bundesligaen og står foran både mesterskab og Champions League.

– De har skabt det for relativt få midler, og den præstation vil vi kigge på. Det kunne være interessant at få etableret en kontakt, og jeg kan godt forestille mig, at vi rejser derned og hører, hvordan de har gjort, siger Jan Lockhart og hæfter sig ved Dortmunds måde at sælge budskabet på.

– De fik for fem år siden fans og sponsorer med på ideen om, at det kunne lade sig gøre at komme tilbage. Og de fortalte åbent og ærligt, at de ikke ville vinde guld i morgen.

En lignende melding kom Brøndby-direktøren med i Ekstra Bladet i sit tiltrædelsesinterview i begyndelsen af marts. Ambitionen på Vestegnen er fortsat at snuppe medaljer hvert år, men nu skal den ikke være af guld.

Brøndby skal udvikle sig til at blive en troværdig udfordrer til FC København, og det skal ske med hjælp fra egne talenter. Nøjagtig som i Dortmund.

Henter kun profiler
– Vi skal ha’ en trup med selvavlede talenter kombineret med indkøb af cremen af spillere, der vil få fans og sponsorer til at slikke sig om munden.

– Det skal være spillere, der fra dag 1 forstærker truppen, så vi kommer til at købe færre spillere og vil kun købe profiler. Alt andet ville være tåbeligt og demotiverende over for talenterne, fastslår Jan Lockhart og fremhæver en synergieffekt ved fokuseringen på spillere fra Brøndbys egen køkkenhave.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: