Fyret: Bjerregaard Jr. havde intet valg

Sønnen væltet: Hermann Haraldsson røg ud i sommer, fordi han ville af med Bjerregaard junior - nu er det lykkedes for den nye bestyrelse

Vi skruer tiden tilbage til i sommer. Brøndby har netop spillet 2-2 mod OB i sæsonpremieren i en underholdende og til tider velspillet kamp.

Optimismen og troen på noget stort er intakt hos Brøndby. Bronzemedaljerne fra sidste sæson skal hurtigst muligt byttes ud med noget bedre. Noget af mere ædelt metal.

Mens spillerne er glade for den rimelige start, er der ballade i kulisserne.

Klubbens respekterede direktør Hermann Haraldsson har kun siddet i stolen i 15 måneder, men han går allerede med skumle planer.

Direktøren er langtfra tilfreds med det arbejde, som en af hans nærmeste medarbejdere, Anders Bjerregaard, udfører qua sin funktion som sportschef.

Hermann Haraldsson har – ifølge Ekstra Bladets kilder – en plan klar i skuffen med flere oplagte navne som ny sportsdirektør. En af dem er Bjarne Goldbæk, som han kender fra deres fælles fortid i Næstved.

Kostede ham jobbet
Men Haraldsson havde gjort regning uden vært. For da klubbens formand, Per Bjerregaard, får kendskab til planerne, er beslutningen ikke svær. Den manglende loyalitet over for familien 'Brøndby' ender med at koste ham jobbet.

I mandags var bestyrelsen så samlet på ny til at evaluere det efterår, der slet ikke blev, som alle havde forventet. Og flere af hinanden uafhængige kilder har fortalt, at Frank Buch-Andersen var nået til præcis samme konklusion som sin forgænger –Hermann Haraldsson.

Buch-Andersen så heller ingen fremtid for formandens søn – Anders Bjerregaard.

Per var ikke enig
Og den ellers så tålmodige bestyrelse havde fået nok efter den ydmygende afslutning på efteråret. En afslutning med fire nederlag i træk og seks point fra medaljer var mere, end et flertal i bestyrelsen kunne acceptere.

Men det var ikke en enstemmig bestyrelse, der stod bag den manglende tillid til sportschef Anders Bjerregaard. For formanden –Per Bjerregaard –var ikke enig i beslutningen om, at sønnen skulle fjernes. Så sent som i mandags udtalte han, at en fyring af Kent eller Anders slet ikke var et tema!

– Frank Buch, kan du bekræfte, at bestyrelsen mandag traf beslutningen om, at Anders skulle stoppe som sportschef?

– Jeg har taget til efterretning, at Anders har valgt at opsige sin stilling. Anders har sine årsager til den beslutning, og nu handler det for os om at komme videre.

Ekstra Bladet har ved flere lejligheder været i kontakt med Hermann Haraldsson, men han ønsker ikke at forholde sig til de oplysninger, som Ekstra Bladet omtaler her på siderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen