Ekspert: Brøndby mangler power

Det er tæt på krise i Brøndby IF, der må se guldet forsvinde efter nyt nederlag. Poul Hansen mener, at defensiven står med de største udfordringer

Anders Randrup og kollegaerne i Brøndby har et stort stykke arbejde foran sig i vinterpausen, mener Poul Hansen. (Foto: Ernst van Norde)
Anders Randrup og kollegaerne i Brøndby har et stort stykke arbejde foran sig i vinterpausen, mener Poul Hansen. (Foto: Ernst van Norde)

Tre nederlag i træk gør ondt i Brøndby IF.

Efteråret har over hele linien været en skuffelse. Kvalifikationen til Europa League smuttede i sidste øjeblik, Ekstra Bladet Cup endte i tidlig exit mod Vejle og guldet synes alt for langt væk i Superligaen.

Senest bevist i Århus, hvor AGF med en 1-0-sejr satte tyk streg under de aktuelle problemer på den københavnske vestegn.

Den tidligere toptræner og nuværende ekspertkommentator hos TV 2 Sport, Poul Hansen, medgiver, at der er problemer.

- De kan jo kigge på OB og deres defensiv. Der udstråler de jo, at de spiser små børn til morgenmad. Med Eric Djemba-Djemba løbende rundt og det midterforsvar (Anders Møller og Atle Roar Håland, red.) får modspillerne jo et indtryk af, at hér er der ikke noget at komme efter, siger Hansen til ekstrabladet.dk.

Burde dirigere med hinanden
Kommunikationen i de bageste rækker er simpelthen for dårlig på Brøndbys hold.

- Det ser ud som om, de kæmper deres egne kampe dernede. Én mod én går det nogle gange okay, men de burde stå og dirigere med hinanden og nogle gange stå seks-syv mand kompakt. Dét er skræmmende at spille overfor. Der mangler power og overskud, siger Hansen.

Det giver usikkerhed over hele linien fra spillerne ud til trænerbænken. Og modstanderne får indtrykket af, at man altid vil komme til afslutninger mod Brøndby.

Også på det tidligere så uindtagelige Brøndby Stadion.

Nu skal OB snuble over egne ben, hvis brøndbyerne skal holdes inde i guldvarmen. Ellers er der i Poul Hansens øjne kun FC København til at standse fynboernes march mod danmarksmesterskabet.

Bør trimme truppen
- Ja, jeg tror det er slut. OB skal tabe til HB Køge i aften, men det gør de ikke. Og så mange point (forspringet er med OB-sejr mandag på 11 point) smider de slet ikke i foråret, siger han.

Brøndby har Silkeborg i den sidste kamp inden vinterpausen, som skal bruges konstruktivt, hvis man skal have rettet op på noget – og eventuelt gå efter en topplacering.

- Men det er dæleme et stort stykke arbejde, der venter. De bør også få trimmet truppen. Der er mange løntunge spillere. De kan slet ikke være tilfredse med det efterår, siger Hansen.

- Altså Brøndby skal spille med om guldet. Alt andet er da skuffende!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere