Brøndby og Ajax enige om talent

Nicolai Boilesen flyver onsdag til Amsterdam for at underskrive kontrakt med den hollandske storklub

Nicolai Boilesen har nu underskrevet kontrakten og fortsætter karrieren i Ajax Amsterdam. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Boilesen har nu underskrevet kontrakten og fortsætter karrieren i Ajax Amsterdam. (Foto: Lars Poulsen)

Så er ét af Danmarks største forsvarstalenter definitivt tabt for dansk fodbold og Brøndby.

Nicolai Boilesen skifter til Ajax fra nytår.

Allerede sidste søndag kunne Ekstra Bladet afsløre, at Nicolai Boilesen var blevet enig med Ajax om en aftale. På det tidspunkt var Ajax og Brøndby endnu ikke kommet overens om den kompensation, som Brøndby skulle have for at have udviklet stortalentet.

Men den aftale mellem klubberne faldt på plads i aftes og det betyder, at Nicolai Boilesen nu kan se frem til at blive klubkammerat med Christian Eriksen i Ajax.

Kontrakt til 2013
- Vi er glade for, at aftalen mellem klubberne er faldet på plads. Nu gælder det Nicolais fodboldfremtid i Holland, siger Nicolai Boilesens agent, Frank Hansen, overfor Ekstra Bladet.

Nicolai Boilesen flyver onsdag til Amsterdam for at underskrive aftalen med Ajax. En aftale, der løber de kommende tre et halvt år - frem til sommeren 2013.

Det er planen, at Boilesen, der både kan spille centralt i forsvaret og venstre back, skal begynde på storklubbens U/19-mandskab, hvor Christian Eriksen også spiller.

Ajax og Brøndby har den seneste uge sloges om den kompensation, Brøndby skal have for udviklingen. Reglerne siger, at hollænderne skulle betale fire mio. kr., selv om Boilesen er transferfri til januar.

Parterne er sandsynligvis nået frem til et kompromis, der sikrer Brøndby kompensation, hvis han bliver videresolgt fra Ajax i kontraktperioden.

Træner med de bedste
Christian Eriksen kom til Ajax for snart ét år siden. Udviklingen har foregået med raketfart i storklubben. Og hollænderne er så begejstrede for ham, at han allerede træner med førsteholdstruppen under ledelse af Martin Jol.

- Jeg hører kun positivt om Christian fra klubben. Han træner to gange om ugen med førsteholdet og har udviklet sig helt fantastisk på de 11 måneder, han har været i klubben, siger Ajaxs danske scout, John Steen Olsen, til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere